sunnuntai 30. lokakuuta 2011

50. kizomba♪     
"Ihana osittainen google-käännös englanninkielisestä wikipediasta"
Kizomba on yksi suosituimpia tanssin ja musiikinlajeja Angolassa. Kizomba kehitettiin Angolassa 1989–1990-luvulla. Se on Semban (edeltäjä samba) ja Zouk musiikkityylin yhdistelmä Ranskan Karibian saarilta, sitä lauletaan yleensä portugaliksi. ja se on sekoitus romanttisesta tyylistä Afrikkalaisessa rytmissä Se on esiintynyt myös muissa lusophone Afrikkalainen maissa ja Euroopassa. Kimzombassa on hidas, itsepintainen, hieman ankara, mutta aistillinen rytmi, seurauksena sähköiset perkussiot. Siinä tanssitaan ihanteellisesti kumppanin mukana, hyvin sujuvasti ja hitaasti, mutta ei liian tiukasti. Melko suurta joustavuutta tarvitaan polvissa, koska usein vaaditaan, että tanssijat liikkuu ylös ja alas. Kizomba tanssityyli on myös erittäin sensualia.


   
Kizomba is one of the most popular genres of dance and music created in Angola. Derived directly from Zouk music, sung generally in Portuguese, it is a genre of music with a romantic flow mixed with African rhythm. The kizomba dancing style is also known to be very sensual.

Kizomba was developed in Angola late 1989 to early 1990s. It is a fusion of Semba (the predecessor of samba) with the Zouk music styles from the French Caribbean Islands. It is also performed in other lusophone African countries and in Europe. It is known for having a slow, insistent, somewhat harsh, yet sensuous rhythm; the result of electronic percussion. It is ideally danced accompanied by a partner, very smoothly and slowly, though not too tightly. A rather large degree of flexibility in the knees is required, owing to the frequent requirement that dancers bob up and down.


♪     


 
AfricAdançar - Mafalda Amado & Bruno Sousa -Elimin. Muxima
Oliver Pineda y Vali Damaskou Kizomba
Kizomba (Song Angelo Boss - Oh Fwa Oh Fele)
Iris De Brito & Kwenda Lima - When Kizomba landed in the UK - August 2005
Mafalda e Bruno - Campeões Internacionais de Kizomba
Kizomba Morenasso & Anaïs Millon.MPG
Kizomba Delight by Deucis (Modafoks Shooting)
Avelino Chantre y Joana, taller kizomba CONVENCION SALSEA 2010 g

Näin sen opit / How to do this
Learning Kizomba (aprender Kizomba A DANÇA ORIGINAL)
Kwenda Lima teaching kizomba

  ♬ 

torstai 27. lokakuuta 2011

Jukka Haapalainen & Sirpa Suutari & Allan Tornsberg


Kyllä Jukka tietää, mistä puhuu, 
kun hän tuomarina istuu Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmassa.

♬  ♬

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

49. breakdance♬  ♪ 

Breakdance (b-boying) on hip hop -kulttuuriin kuuluva näyttävä ja vauhdikas tanssilaji. B-boying syntyi 1970-luvun alussa New Yorkin Bronxissa, kun DJ Kool Herc alkoi soittaa ns. korttelijuhlissa (block party) funk-musiikin rumpukomppeja eli breakseja toistuvasti, mikä sai ihmiset lattialle. Tanssijoita Kool Herc kutsui nimillä b-boy tai b-girl.

Tästä juonnettiin nimi b-boying, jolle media keksi kaupallisemman termin, breakdance, kun tanssi löi itsensä läpi julkisuuteen 1980-luvulla. Myöhemmin samalla vuosikymmenellä tanssi vaipui unholaan, mutta nousi jälleen uuteen kukoistukseen vuosituhannen vaihteessa ja on tätä myöten elinvoimainen, historiansa tiedostava ja dynaaminen tanssilaji.Itse tanssi koostuu toprockeista (pystyssä tapahtuvat askelkuviot), footworkeista (lattiatasolla tapahtuvat askelkuviot), powermoveista (pyörivät liikkeet) ja freezeistä (jämähdyksiä erilaisiin asentoihin). Hyvä b-boy/b-girl taitaa perusliikkeet (foundationit) ja osaa tanssia breakseihin ja tuoda esiin omaa itseään tanssiin omien liikkeiden muodossa.♬  ♪ 
B-boying, often called “breakdancing”, is a popular style of street dance that was created and developed as part of hip-hop culture among African Americans and Latino youths in New York City. The dance consists of four primary elements: toprock, downrock, power moves and freezes/suicides. It is danced to both hip-hop and other genres of music that are often remixed to prolong the musical breaks. The musical selection for b-boying is not restricted to hip-hop music as long as the tempo and beat pattern conditions are met. A practitioner of this dance is called a b-boy, b-girl, or breaker. These dancers often participate in battles, formal or informal dance competitions between two individuals or two crews. World’s Best Break Dancer 
Best breakdance ever!
Swedish breakdance crew
Evolution 3 powermoves highlights
breakdance mexico puebla b-boy zombie
Breakdance World Championship 2010 - Final
LILOU ( Ali ) 2011 HD BREAK-DANCE Algeria HD‘

Helppoa, kun sen oppii?? / Easy, isn't it??
LEARN TO BREAKDANCE: How to Windmill
Breakdance How To: Baby Freeze Tutorial/Guide
LEARN TO BREAKDANCE: How to Windmill

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

48. katrilli (Finnish)Katrilli on suomalaisen kansantanssin kuviotanssityyppi, jota tanssitaan neliössä. Sana on peräisin ranskan kielestä; Ranskassa kontratansseja alettiin tanssia neliössä, ja näin sai alkunsa quadrille eli katrilli. Suomalaisessa kansantanssissa tunnetaan myös monia vastakkaisrivissä tanssittavia katrilleja.

Katrilli on peräisin 1700-luvulta, ja useimmat muistiin merkityt katrillit ovat peräisin maan itäosista (katrilli Aunuksesta, katrilli Suojärveltä, katrilli Kiestingistä) tai pohjoisesta (kolttien katrilli). Tanssi muodostuu tyypillisesti hitaista hiipivistä, hiukan ontuvista askelista (karjalainen puolijuoksu, uhtuan askel) sekä puolet nopeammista kipitysaskelista, joita kuuluu varsinkin poikien vuoroihin.

Tyypillisiä osia ovat vastuu ja läpikäynti, joissa neliön vastakkaisilla puolilla olevat parit tanssivat keskenään, sekä karkelot, joissa pojat tai tytöt siirtyvät neliön keskelle näyttämään taitojaan. Kisapyörintää on paljon.

Kun parit ovat keskellä, heillä on soolo. Siinä suositaan improvisaatiota. Molemmat käyttävät rytmikkäitä polkuja. Pojat tanssivat ripaskaa tai pikkuryssää ja voivat tehdä akrobaattitemppuja kuten kärrinpyöriä tai myllyjä. Tytöt pyörivät ja siiputtavat.

Karjalaiset katrillit on pitkiä, niissä voi olla yli 12 vuoroa.
Huutokatrilli
Huutokatrillit ovat tulleet muotiin 1990-luvulta lähtien, kun niitä on tanssittu suurissa kansantanssitapahtumissa suurella joukolla. Ne ovat festivaalien keskiyön karkeloita.

Huutokatrilleissa muodostetaan spontaanisti useita noin 4–12 parin kuvioita, jotka tanssivat ohjaajan huutamia vuoroja, jotka opetellaan tanssin aikana. Sitä mukaa kuin vuoroja opitaan, tanssi etenee ja muuttuu vauhdikkaammaksi. Vuorot ovat melko yksinkertaisia: pareittain tehtäviä vastuita, portteja, karkeloita, ristejä, pyörintää, sekä pyörintää ja kättelyjä piirissä. Tanssi voi kestää tunninkin.

Tanssiin voi liittyä aloittelijakin; isossa joukossa kuviot oppii helposti.
Wikipedia

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

47. riverdance♫  ♪  ♬  ♪ 

Irlantilainen tanssi on nimensä mukaisesti irlantilaista kansantanssia. Kyseistä tanssilajia on tehnyt tunnetuksi Riverdance-ryhmä, joka teki läpimurron vuonna 1994 Eurovision laulukilpailun väliaikanumerollaan.

Irlantilaisen tanssin erikoisuuksia on äärimmäisen täsmällinen jalkatyö sekä ehkä näkyvimpänä elementtinä suora, liikkumaton ylävartalo. Tanssiessa jalat pidetään ristissä ja jalkaterät uloskäännettyinä. Käsiä ei perinteisessä tyylissä saa liikuttaa lainkaan. Pehmeillä tossuilla tanssittaessa pysytellään korkeilla varpailla ja liikkeisiin kuuluvat ilmavat hypyt ja pienipiirteinen nilkkatyö. Kovakenkätekniikka liittyy keskeisesti täsmällisiin iskuihin, joita tehdään lyömällä kenkiin kiinnitettyjä iskupalikoita lattiaa ja toisiaan vasten.
Irlantilaiset kovakengät sekoitetaan usein steppikenkiin, mutta ne eivät ole samanlaiset. Tavallisissa steppikengissä on raudat kannan ja päkiän alla, mutta irlantilaisessa kovakengässä varpaiden alla on lasikuituinen tai puinen kovikepala, jolla voidaan tehdä koputuksia. Kovakengät ovat myös mustaa nahkaa ja niitä käytetään tanssiessa hornpipeä, jigiä ja reeliä. Kovien kenkien iskupalikat tehtiin ennen liimaamalla lukuisia kerroksia nahkaa päällekkäin. Äänen parantamiseksi nahkapalikkaan voitiin iskeä nauloja vieri viereen. Nykyisin iskupalikat ovat synteettisiä, joko lasikuitua tai kunkin valmistajan salaisen ohjeen mukaan valmistettua huippukestävää materiaalia - äänen soinnista ja kovuudesta kilpaillaan yleisesti valmistajien kesken.

Kengissä on usein myös muita erikoisominaisuuksia, kuten iskua vaimentavat sisäpohjat, kuperat korot (bubble heels) click-iskujen helpottamiseksi sekä joustavat pohjat kenkien kärjillä seisonnan helpottamiseksi. Naiset käyttävät kovien kenkiensä somisteena usein suorakaiteen tai apilakuvion (shamrock) muotoisia kiiltäviä koristesolkia.

Sooloina esitettävät Setit tanssitaan kovilla kengillä, ja perinteisissä Seteissä on viimeistä piirtoa myöten määrätyt askelet. 

Seuratansseihin kuuluvat Setit tanssitaan pareittain vastakkain neliöissä.  Nämä tanssit pohjautuvat katrilleihin ja niiden askelet ja kuviot ovat tuttuja monista muista kansantansseista.

  ♪  ♬   


Irlantilaisen soolotanssipuvun väreillä, materiaaleilla ja kuvioinneilla ei nykyään ole juuri mitään tekemistä vanhan perinteen kanssa. On arveltu, että alkuaikoina tanssijat käyttivät joko tavallisia vaatteitaan tai pyhäpukua. Aivan viime vuosina kuvioinnit ovat kuitenkin muuttuneet ja moderni suoraviivaisuus on vallannut alaa pukujen suunnittelussa. Kiltti vakiintui miesten tanssiasuksi 1920-luvulla, mutta nykyisin useimmat käyttävät mustia suoria housuja. 

Naisilla hiuslaitteet ovat asun kruunu. Tiukat kiharat - mitä enemmän, sen parempi -  ovat välttämättömät ja käytännön syistä useimmat tanssijat käyttävät vartavasten irlantilaistanssijoille valmistettuja peruukkeja tai hiuslisäkkeitä. 

Asun viimeistelevät nyppykuvioiset kokovalkoiset sukat (poodle socks), jotka ovat nykyisin lähes polvipituiset. Aikuiset naistanssijat voivat käyttää vaihtoehtoisesti mustia  sukkahousuja.


  ♪  ♬   
Irlantilainen tanssimusiikki on vauhdikasta ja keskeisiä soittimia ovat viulu, huilu, tinapilli ja bodhrán-rumpu, mutta joskus myös irlantilainen polkka, slide ja fling. Musiikkityylin mukaan tanssit jakautuvat eri ryhmiin: reel, hornpipe, slip jig ja jig. Reel ja hornpipe ovat 2/4- tai 4/4-tahtista, slip jig 9/8-tahtista ja jig 6/8-tahtista.

Wikipedia ja Jigit irlantilaistanssiryhmä
  ♪  ♬   

lauantai 1. lokakuuta 2011

46. Samba de Gafieira (Brasil)Samba de Gafieira eroaa meidän tuntemasta sambasta yhtä paljon kuin argentiinalainen tango suomalaisesta (tai kansainvälisestä) tangosta tai kuin rumba bolerosta, näin äkkiseltään muisteltuna.. Syntyy kaikenlaista sekaannusta, kun ympäri maailman eri tansseista käytetään  samaa nimeä.

Samba de Gafieirasta ei ollut suomenkielistä havaintoa, joten tässä on (taas) englanninkielinen teksti ja siitä suora google-käännös..  :D
♬ 


Samba de Gafieira is a partner dance considerably different than the Ballroom Samba. It appeared in the 1940s and it gets its name from the Gafieira - popular urban nightclubs of Rio de Janeiro at that time.

The dance derived from the Maxixe and followed the arrival of the Choro (another samba musical style). It left most of the Maxixe’s Polka elements behind but maintained the entwined leg movements of the Argentine Tango, although adopting a more relaxed posture than the latter. Many see this form of Samba as a combination of Waltz and Tango. Several Brazilian dance studios use elements and techniques from these two dances to teach Samba de Gafieira steps and dance routines.

From its inception to nowadays the Samba de Gafieira has incorporated many acrobatic movements and has evolved to become today’s most complex dancing style of Samba in Brazil. This style is present in dance academies worldwide.


♬ 
Google-käännös suomeksi (ilman stilisointia):
Samba de Gafieira on kumppani tanssia huomattavasti erilainen kuin Ballroom Samba . Se ilmestyi 1940 ja se on saanut nimensä Gafieira - suosittu kaupunkien yökerhoissa Rio de Janeiro tuolloin.

Tanssi johdettu Maxixe ja seurasi saapuminen choron (toinen samba musiikkityyli). Se jätti useimmat Maxixe:n Polka elementtien takana mutta säilytti kietoutuneet jalkojen liikkeisiin argentiinalainen tango , vaikka omaksumalla rento asento kuin jälkimmäinen. Monet näkevät tämän muodon Samba yhdistelmänä valssi ja tango . Monet Brasilian tanssistudioissa käyttää elementtejä ja tekniikoita näiden kahden tansseja opettaa Samba de Gafieira vaiheet ja tanssia rutiinit.

Alusta lähtien ja nykyään Samba de Gafieira on sisällytetty monia akrobaattisia liikkeitä ja on kehittynyt tulla nykypäivän monimutkainen tanssi tyyli Samba Brasiliassa. Tämä tyyli on läsnä tanssi akatemioiden maailmanlaajuisesti.


♬ 

BRASIL . SAMBA DE GAFIEIRA
Samba de Gafieira (Marquinhos Flap e Elisa Piahui).
Samba de Gafieira
Hieman opettelemista / How to dance this:
Passo 2 Aula de Samba de Gafieira com Alexandre Lopes na TV Gazeta Mulheres
Samba de Gafieira (Iniciante) - Bruno e Janaina
Turma Iniciante de Samba de Gafieira aula com o Professor Alexandre Lopes
Samba de Gafieira com Carlinhos Araujo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...