maanantai 30. tammikuuta 2012

Los Guardiola: “El Choclo”Hauska tangotuokio!

Tanssi ensin. Ajattele sitten. 
Se on luonnollinen järjestys. 
Samuel Beckett

perjantai 27. tammikuuta 2012

62. limboLimbo on Trinidad ja Tobagon saarivaltiosta tunnetuksi tullut tanssi. Tanssija liikkuu karibialaisten rytmien tahdissa, taivuttaa itseään taaksepäin ja tanssii vain jalkapohjillaan lattiaan tukeutuen vaakasuoran riman alitse koskettamatta rimaa tai lattiaa. Muut tanssijat alittavat vuorollaan riman, jota lasketaan asteittain alemmaksi kunnes vain yksi on pystynyt sen alittamaan kaatumatta selälleen. Katsojat ja muut tanssijat laulavat ja kannustavat tanssijaa taputuksin ja huudoin.

Limbo, jota kutsutaan myös “rimanalitustanssiksi” oli alun perin rituaali, jota esitettiin hautajaissa. Sitä alettiin 1960-luvulla tanssia maailmalla esiintymislavoilla yleisön viihdyttämiseksi. Viime vuosina paremmuudesta kilpailua limboa tanssien on käytetty sosiaalisen alkukankeuden poistoon Karibian alueen ohella maailman muissakin trooppisissa lomakeskuksissa. Näissä kilpailuissa voittaja yleensä palkitaan.

♬    


Tulilimbo (fire limbo) on ammattitanssijoiden esittämä tanssin muunnelma, jossa tanssijan tehtävänä on alittaa palava rima. Tanssija saattaa myös sytyttää rimassa olevan palavan aineen puhaltamalla suustaan alkoholia palavan soihdun läpi.
Wikipedia
Reed in english
How to Limbo Dance
  ♪  


♬   ♪   ♬Guinness World Record- Limbo
amazing limbo 

torstai 19. tammikuuta 2012

61. polk(k)a maailmalla

Muualla maailmassa tanssitaan polkkaa aivan erilailla kuin meillä. Musiikki on kuitenkin polkkarytminen, mutta olisikos tanssi sittenkin eri-tanssi (tiedä sitten mikä ero on nimessä :) 
♪  ♫  

Jotkut tanssinopettajat opettavat harhaanjohtavasti suomalaisen polkan sijasta keskieurooppalaisia versioita kertomatta, että kysymys on eri tanssista kuin tanssilavoilla yleisesti tanssittu polkka. Suomalaiset polkkakappaleet ovat yleensä nopeatempoisempia kuin keskieurooppalaiset, joten jälkimmäisille tehdyt askelikot eivät oikein toimi edellisissä.
Wikipedia.

In other countries polka is dancing in different style as we do it in Finland.
Or this is just completely different dance.
♪ 
Tässä muutama video ihmeteltäväksi.
Juhlavasti


Polkan tanssissa kilpaillaankin..:)
 

--- jopa frakit yllä ja silleen...

Ranskalaiset...

Polkan opetusta                       Tarantella

♪  ♫ 


♪  ♫ 

Katso myös suomalainen lavapolkka:   12. (lava)polkka  
ja:    13. swingpolkka
social polka
Polka-Ballo Di Gruppo (Ficarazzi-Estate-2008)
Lucy&Chicco ballano la Polka
saloon polka
CZECH POLKA PILSEN 2007


♪  ♫ 

lauantai 14. tammikuuta 2012

60. mamboMambo oli 50-luvun muotimusiikkia. Myös mambon juuret ovat kuubalaisessa sonissa. Mamboa voi tanssia joko avoimessa tanssiotteessa, tai ilman otetta. Mambolle on tyypillistä tap-askeleiden runsas käyttö.
salsaoulu.com
  ♪  ♬ 


Moderni mambo on nimi jota käytetään New York style salsasta. Tätä nimeä siis käytetään sekä ilman ‘Moderni’ etuliitettä että sen kanssa.

Klassinen mambo puolestaan oli siis tanssi joka oli hetken aikaa muodissa Kuubassakin joskus 50 luvulla mutta katosi siellä samaan aikaan casinon kanssa ja josta esimerkiksi se Helsingissäkin opetettu ”Mambo taps” jazzsarja on peräisin. Jäi henkiin ja kehittyi eteenpäin New Yorkissa. Kysessä on hyvin hassun näköinen kulmikas chacha-mainen tanssi. Vähemmistötanssi nykyisin joka tapauksessa. Kutsutaan joskus myös nimellä Power On 2 tai classic on 2.

 

Ballroom mambo. Juuri sitä mitä nimi sanookin. Ballroom eli kilpaversio tuosta klassisesta mambosta. Tämä oli sitä mitä nähtiin esimerkiksi Dirty Dancing elokuvassa ja mitä esimerkiks Åke Blomqvist opettaa suomessa Mambona. Lyhyt tiivistelmä olisi kilpachacha jossa otetaan vain askeleet iskuilta 2-3-4 6-7-8 – sekä tyylillisesti että kuviollisesti.
salsa.fi


    ♬ 

Mambo is a Latin dance of Cuban origin that corresponds to mambo music. It is rhythmically similar to the slower bolero, though it has a more complex pattern of steps. The saxophone usually sets the syncopated rhythm, while the other brass carries the melody.
Reed more
dancing-latin
mambo-dance-step
    ♬ 

Lilia Prado - Mambo
DANCING MAMBO#8 PEREZ PRADO ORCHESTRA
Cuban Mambo danced by professional dancers in Havana, Cuba

Hei, opetellaan mamboa! / Let's learn mambo !
How to Dance the Mambo = useita opetusvideoita / several training videos
Mambo Lesson 1 with Oliver Pinedda and Luda Kroiter presented by LDTV
DWTS - Dance Studio - The Mambo
American Mambo Lesson (1 of 7) - The Basic Step
American Mambo Lesson (2 of 7) - Promenade Breaks

    ♬ 

perjantai 6. tammikuuta 2012

59. lambada♬  ♪  ♫  

Lambada on alkujaan Brasiliasta kotoisin oleva nelitahtinen tanssi pareille ja ryhmille, jota tanssitaan monesti siten että vatsat koskettavat. Sana lambada tarkoittaa voimakasta iskua tai rytmiä. Lambada levisi maailmalla 1980-luvulla ja se oli länsimaissakin laajalti suosittu. Sen teki laajalti tunnetuksi brasilialais-ranskalainen Kaoma-yhtye, joka teki Lambada-nimisen vuoden 1989 kesähitin, mikä sai aikaan todellisen lambada-villityksen. Jotkut väittävät kappaletta laittomaksi kopioksi bolivialaisesta sävellyksestä Llorando se fue.

Lambada syntyi monien eri tyylien sulautumana. Siinä on mukana Koillis-Brasilian maxixea, xaxadaa, cocoa, emboladaa, ijexáta, forróta, carimbóta, baiãota, xotea, sayasia ja frevoa kuten myös karibialaista merengueta ja salsaa. Carimbo on peräisin 1500-luvulta. Näin lambada on Koillis-Brasilian, Pohjois-Brasilian ja Karibian seudun tyylien sulautuma.


♬  ♪    ♪ 

Lambadaa alettiin esittää hieman 1970-luvun puolivälin jälkeen Belémissä, joka on Parán osavaltion pääkaupunki. Lambadan luojana pidetään brasilialaista muusikkoa Aurino Quirino Gonçalvesia eli Pinducaa, joka esitti ja tuotti pääasiassa carimbóa. Vuonna 1976 tämä monien tyylien luoja tuotti levylle kappaleen Lambada (Sambão).

♬  ♪  ♫  ♪ 


Lambada levisi etelään päin, ja saapui Brasilian itärannikon keskiosiin Bahian osavaltioon ja Porto Seguroon. Siellä järjestettiin 1980-luvulla kasvavan suosion saanut karnevaali. Täällä Salvadorissa lambadaan tarttui forroa ja maxixea. Lambada oli sanoituksiltaan yksinkertaista, alempien yhteiskuntaluokkien suosimaa kansanmusiikkia, jota Brasilian yläluokka ja keskiluokka pitivät roskamusiikkina, ja sen takia musiikki levisi vasta myöhään Etelä-Brasiliaan. Karnevaaleissa monesti soitetun lambada-musiikin sanat kertoivat rakkaudesta, erotiikasta, lambadasta ja Koillis-Brasilian karnevaaleista.

♬  ♪    ♪ 


Kaoma-yhtyeen lambadaa soitettiin maailmalla 1988-1989. Vuoden 1989 kesähitti, Kaoman Lambada-kappale myi maailmalla viisi miljoonaa levyä. Lambada-villitys kesti vuoden 1989 loppupuoliskolla muutamia kuukausia. Lambada-villitys valtasi maailmaa taas kesällä 1990.’

Nyttemmin lambada on kehittynyt zoukiksi ja kizombaksi, ja on muuttunut 80-luvun alusta paljon. Uusista tyyleistä Zouk-love on lähimpänä alkuperäistä lambadaa.
Wikipedia
♬  ♪  ♫  ♪ 

Katso, kuinka (Ylen Elävä Arkisto) Käyntikortti-ohjelmassa Sirpa Suutari-Jääsko ja Jukka Haapalainen opastivat suomalaisia lambadan saloihin.
Lambada villitsee 
♬  

Lambada DANCE !!!! HD
LAMBADA 1
LAMBADA +PLAYA +BRASIL
INDIAN BRAZILIAN LAMBADA DANCE 2011 VERSION

Näin tanssit / How to do this
Lambada step1
Lambada step2
Lambada step3

jne / and so on
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...