tiistai 25. marraskuuta 2014

200 000 x villiä askelta



Villit askeleet saavutti 200 000 katsojamäärän.

Ensimmäisen 100 000 saavuttamiseen meni n. 2,5 vuotta, toinen 100 000 tuli täyteen vajaassa 1,5 vuodessa. Eli ilmeisesti tämä blogi on löytänyt lukijansa. Villit askeleet on myös kohta 4 v. ikäinen, tarkemmin sanottuna vuodenvaihteessa.


Ylivoimaisesti suosituin tanssi on ollut fusku n. 12000 haulla.
Seuraavaksi useimmin katsotut olivat Hidas valssi (n. 7240), Humppa (n. 7150), Suomalainen tango (n. 5700), Bugg (n. 3680), Rumba (n. 3350) ja Suomalainen valssi (n. 3100).


Näitä tansseja katsottiin yli 2000 kertaa: Foxi, Lavajive, Polkka, Cha cha, Mambo, Tiputanssi, Argentiinalainen tango, lavatanssit 2.
Yli 1000 kertaa on avattu mm. lavatanssit 1, Rumba, Masurkka, Salsa, Slowfox, Samba, Jenkka, Sirtaki, Tango passion.


Mielenkiintoinen havainto, että tutut tanssit ovat myös suosituimmat. Mutta se selittyy osittain sillä, että niitä haetaan jatkuvasti myös opettelutarkoituksessa. Viimeisimmät tanssit ovat oudompia, ja niitä katsotaan ehkä vain sen ensimmäisen kiinnostuksen verran.

  

Tansslajien esittelykin on hidastunut parin viimeisen vuoden aikana :). Mutta kyllä niitä vielä löytyy erilaisia eri puolin maailmaa, kunhan keksin etsiä niitä. Jos jollakulla on esittää ideoita, otan mielelläni kommenteissa niitä vastaan. Kiitos kaikille lukijoilleni ja tanssinystäville. Ilman teitä ei tämän blogin pitäminen olisi niin mielekästä.



torstai 6. marraskuuta 2014

118. Polynesialainen Hako / Baltic Circle -festivaali


Esitykset Baltic Circle -festivaalilla (Helsingissä) vain TI 11.11. ja KE 12.11.  
(Mediakeskus Lume , Hämeentie 135 C )

WAR-esityksen koreografisena materiaalina ovat polynesialaiset tanssit, kuten Hako – yksi Rapa Nuin kuuluisista sotatansseista, joita rekonstruoitiin ja kehitettiin Pääsiäissaarilla 1980- ja 90-luvuilla. Turismin vaikutuksille alttiissa ympäristössä nämä ”perinteiset” tanssit toimivat sekä identiteetin rakentamisen välineenä että selviytymisstrategiana.

WAR-esityksessä taiteen jakoa nykytaiteen ja perinteisen taiteen välille käsitellään kolonialismin jatkumona. Amanda Piña ja Daniel Zimmermann käyttävät Rapa Nuin repertuaaria siirtääkseen sodan aihion globaalille tasolle. WAR on tanssillinen manifesti taiteen etenevästä homogenisaatiosta sekä maailmasta, joka edustaa sorrettuja, muuttuneita tai kadotettuja näkökulmia. ”Post-eksoottisella” lähestymistavalla luodaan yhteys aggressiivisen laajentumispolitiikan ja sitä mahdollisesti vastustavan kehon välille.

Lisätiedot:
 http://balticcircle.fi/fi/events/amanda-pina-daniel-zimmermann-nadaproductions-autchi-autsui-war-ein-kriegstanz/

"...Baltic Circle on kansainvälinen nykyteatteri-festivaali, joka järjestetään aina marraskuussa esityskohtaisissa tiloissa Helsingissä.. "



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...