keskiviikko 30. toukokuuta 2012

I Feel Good



Kesä ja terassit... !! aijai !!

Tanssi ilman askelia on kuin paikallaan pysyvää liikettä.
Philippe Douxtoussant (1912–1985)

lauantai 26. toukokuuta 2012

76. tankotanssi (pole dance)



♬  ♬  ♬

Tankotanssi on akrobatian, tanssin ja kehonhallinnan yhdistelmä, jossa käytetään lattiasta kattoon ulottuvaa tankoa. Liikuntamuotona laji kehittää erityisesti voimaa, notkeutta ja koordinaatiota, joten pienetkin ja helpoilta näyttävät liikkeet vaativat jokaisen lihaksen saumatonta yhteistyötä.. Sen lisäksi tankotanssi kohottaa itsetuntoa.


Vaikka laji on Suomessa uusi, maailmalla sitä on harrastettu jo useita vuosia. Kuntoilumuotona laji yleistyi ensin julkkisten joukossa, mutta viime vuosina lajin suosio on kasvanut räjähdysmäisesti myös “tavisten” keskuudessa. Tällä hetkellä se on yksi nopeiten kasvavista liikuntamuodoista maailmalla. Edelläkävijämaita ovat Englanti, Australia ja Yhdysvallat.


Vaikka monien mielissä tankotanssi varmasti yhdistyykin automaattisesti strippiklubeihin, ei lajin kuntoilumuoto ole ylitsepursuavan eroottinen. Tanko on kuntoiluväline siinä missä vaikkapa rekki telinevoimistelijalle. Tankotanssi ei siis automaattisesti ole strippausta, eikä tunneilla riisuta vaatteita. Edes tankotanssin juuret eivät juonna strippiklubeille, vaan kiinalaiseen sirkukseen. Lajin katsotaan olevan 2000 vuotta vanha.  Lajista järjestetään myös maailmanmestaruuskisoja.

wikipedia

Read in english:
wikihow.com/Learn-Pole-Dancing




Marcela - Dancing at Ye Olde Axe in London
Pole Dance Freestyle - Moby Porcelain
Pole and Belly Dance
♬  ♬  ♬

tiistai 22. toukokuuta 2012

75. charleston



Charleston on iloiselta ja huoletomalta 1920-luvulta yksin tai parin kanssa tanssittava tanssi dixieland- ja ragtime-musiikkiin.
Heittoaskel on varmasti tuttu elokuvista ja entisajan tunnelmaan on helppo päästä jo parin kuvion jälkeen. Heitä hullutteluksi ja do the charleston!
swingteam.fi


Charlestonin sanottiin olevan peräisin Cape Verden saarilta, ja se kehittyi Charlestonin satamassa tummaihoisten satamatyöntekijöiden tanssiksi. Vuonna 1923 se tuli suosituksi myös valkoisten keskuudessa Ziegfeld Follies -showssa Running wild. Tanssi tuli pian maailmanlaajuisesti suosituksi, mutta sen villi luonne sai monet tanssisalongit kieltämään sen tai asettamaan ilmoituksia, joissa kehotettiin tanssimaan Charlestonia rauhallisesti (“Please Charleston Quietly”).
[Lähde: Don Herbison-Evans: History of modern ballroom dancing]




(20’s) Charleston
Näin tanssit / How to do this:
How-to Charleston.mpg

Reed in english:
http://en.wikipedia.org/wiki/Charleston

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

74. son


Son on kuubalaista kansanmusiikkia. Sonin katsotaan kehittyneen changui-musiikista, joka oli sekoitus espanjalaista canciónia ja afrikkalaista rytmimusiikkia.

Latinalaisen Amerikan son-musiikin historia ulottuu kolonialismin alkuvaiheisiin 1500-luvulle. Son oli paikalliseen maalaismusiikkiin liitetty yleiskäsite, jonka sivumerkitykset viittasivat sivistymättömään musiikkiin. Koloniaalisessa Latinalaisessa Amerikassa tärkein son-soitin oli kitara erilaisine muunnelmineen.


      ♬  
Kuubalaisen sonin perusmuoto on son montuno. Sana montuno viittaa Orienten vuoristoseutuun (montaña = vuori). Kiertävien sokerityöläisten ja Orientesta siirrettyjen armeijan joukko-osastojen mukana son montuno kulkeutui Havannaan vuonna 1909.  Havannassa son-musiikin harrastus keskittyi mustien ja mulattien asuttamiin työläiskortteleihin. Son-musiikin esittämisen katsottiin liittyvään afrokuubalaiseen alakulttuuriin, prostituutioon ja huonoon elämäntapaan ja vielä koko 1910-luvun ajan Havannan poliisit takavarikoivat ja tuhosivat rutiininomaisesti son-yhtyeiden soittimia.

Tyylin läpimurtoa auttoivat useiden radioasemien syntyminen Havannaan, yhdysvaltalaisten levy-yhtiöiden kasvanut kiinnostus kuubalaisen musiikin markkinasegmenteistä sekä vaikutusvaltaisten, rikkaiden sponsoreiden tuki. Danzónit, valssit ja two-stepit olivat muotia Havannassa vuosisadan alkupuolella, mutta 1920-luvun puoliväliin mennessä son oli voittanut ne suosiossa.
Vuonna 1928 julkaistu Rita Montanerin kappale El Manicero sai suuren suosion myös Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Tanssina son eroaa kuubalaisesta parisalsasta rytmiltään ja soniin kuuluu salsaa vähemmän kuvioita ja käännöksiä. Son on salsaa rauhallisempi, vartalon, erityisesti ylävartalon, hienovaraisiin liikkeisiin perustuva paritanssi. Oikean tyylin ja tekniikan löytäminen on sonissa usein salsaa haastavampaa.


Käytännössä son on kaikkien salsatyylien yhteinen esi-isä. Son eroaa salsoista muunmuassa askeleensa rytmityksen perusteella. Sonia tanssitaan “a contratiempo?” - “vasten tahtia”. Kun salsaa taas enimmäkseen, riippumatta siitä onko kyseessä “On 1” tai “On 2” variantti, yleensä tanssitaan “a tiempo?” - “tahdin suuntaisesti”.
Sonille on myös usein ominaista iskujen 4 ja 8 korostaminen, eli kolmen askeleen sarjan viimeistä askelta korostetaan ja sen jälkeisellä tauolla erotetaan askel selkeästi seuraavasta.
      ♬   ♪

In practice son is the common ancestor of all salsa styles.
Son differs from the salsa inter alia on the different rhythms of steps
reed in englis e.g.: justsalsa


Näin rytmität. How do you make the rhythm.
Leccion. De donde Son cubano. #1 
Leccion. De donde Son cubano. #2



maanantai 14. toukokuuta 2012

lavatanssit osa 2/2: foxi, fusku, jive, bugg, cha cha, rumba, samba



Tässä on loput perustansseista. Voipi olla että jokin unohtui, mutta näillä pärjää.. ja foxi on se yleisin tanssi, jolla tanssitaan usein kaikki lajit. Myös tilanpuute aiheuttaa sen, ettei aina voi kuvioita juuri tanssia.
Here are the rest of the typical basic dances, which are playing in the dance-places in Finland. On the floor there are usually so many dancers, so the most common type of dance is a "Finnish Foxi".

♬   ♪   ♫   ♬   ♪   ♬



♬   ♪   ♫   ♬   ♪   ♬


♬   ♪   ♫   ♬   ♪   ♬



♬   ♪   ♫   ♬   ♪   ♬


 ♬   ♪   ♫   ♬   ♪   ♬
FUSKU + BUGG + JIVE


♬   ♪   ♫   ♬   ♪   ♬


♬   ♪   ♫   ♬   ♪   ♬


 ♬   ♪   ♫   ♬   ♪   ♬


♬   ♪   ♫   ♬   ♪   ♬

SAMBA + RUMBA BOLERO + CHA CHA


♬   ♪   ♫   ♬   ♪   ♬

lauantai 12. toukokuuta 2012

lavatanssit osa 1/2: valssi, tango, hidas valssi, humppa, jenkka, polkka, masurkka



On taas se aika vuodesta, kun lavat avataan. Ainakin Riutta ja Mäntsälä on jo auki.
Keräsin tähän muistin virkistämiseksi, uusille tanssinharrastajille ja siksi aikoville,  lavoilla yleisesti tanssittavat tanssit. Tai - tässä puolet ja seuraavassa loput. Tanssin nimestä pääsee linkkinä ao. tanssin sivulleni.
Tungostahan noilla lavoilla on, niinpä yleisin tanssi on foxi, jolla enemmistö tanssii kaikki tanssit. Mutta väliäkös sillä, pääasia, että tanssii.

In Finland people dance a lot, and in summer there are several dancing places all over the country. In this and the next blog there are the most frequent dances, which are popular in Finland.


♫   ♪   ♬   ♪   ♫   ♪   ♬


♫   ♪   ♬   ♪   ♫   ♪   ♬
TANGO (finnish)


♫   ♪   ♬   ♪   ♫   ♪   ♬
HIDAS VALSSI (slow waltz)


♫   ♪   ♬   ♪   ♫   ♪   ♬
HUMPPA


♫   ♪   ♬   ♪   ♫   ♪   ♬


♫   ♪   ♬   ♪   ♫   ♪   ♬


♫   ♪   ♬   ♪   ♫   ♪   ♬


♫   ♪   ♬   ♪   ♫   ♪   ♬


♫   ♪   ♬   ♪   ♫   ♪   ♬
...jatkuu

tiistai 8. toukokuuta 2012

73. argentiinalainen valssi



♬   ♪   ♬  ♩  ♪    ♬

 Tangovalssissa on tangon askellukset ja kuviot, mutta musiikkina on valssin tempo.
In tangowaltz there is steps and patterns as in tango, but the music is a waltz tempo.



♬   ♪   ♬  ♩  ♪    ♬


♬   ♪   ♬  ♩  ♪    ♬


♬   ♪   ♬  ♩  ♪   

lauantai 5. toukokuuta 2012

72. can can



Can-can on 1830-luvun Pariisissa[1] kehittynyt kabareetanssin muoto, jolle ominaista ovat tanssijattarien sääripotkut (“battement”) ja hameen nostot, sekä aikanaan kiusalliseksi koettu paljastava pukeutuminen, kuten korsetit, alushameet ja sukkanauhat. Usein can-cania säestää Jacques Offenbachin Orfeus manalassa -operetin toisen näytöksen toisen kohtauksen helvetintanssimusiikki, joka nykyään yhdistetään lähtemättömästi can-can-tanssiin. Kuuluja can-can-tanssijattaria ovat La Goulue ja Jane Avril.
Read in english: streetswing


The cancan first appeared in the working-class ballrooms of Montparnasse in Paris in around 1830. ...The cancan was, therefore, originally a dance for couples, who indulged in high kicks and other gestures with arms and legs......





Toulouse-Lautrecin ikuistamia can-can-tanssijattaria 1800-luvun värilitografiassa.



 
Hyvän mielen can can.

♬  ♪  ♬  ♪  ♫

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...