perjantai 13. toukokuuta 2011

25. salsa 1/2
♫ 

Salsa on kiva ja ihanan iloinen tanssi. Muistan kun vuosia sitten olin Pavin lattari-illassa treenaamassa salsaa, eikä minulle silloin oikein välähtänyt tuo erikoinen askelrytmitys. Parhaan tuntuman sainkin harrastaessani salsaa ns. 1-hengen tunneilla, josta oli helppo siirtyä parisalsaan. Ja kuviothan on osin tuttuja niistä swing-tansseista. Aina silloin tällöin orkesteri soittaa salsa-musiikkia,  ja silloin todella haluaisin, että olisi kaveri, joka osaisi tanssia salsaa. Mutta yleisesti ottaen ei salsaa kovin paljon tanssita. Ehkä tätä soitetaan enempi paikoissa, jotka ovat nuorison suosiossa, en tiedä. Mutta kuntosaleilla ynnä tanssikerhoissa on paljon salsa-tunteja tai/ja latinomixiä, jossa yhtenä tanssina on salsa. Ja noissa paikoissa siis tanssitaan yksikseen. Se on kivaa, musiikin ja liikkeen yhdistämistä ja tanssin riemua. 
    ♫ 

Salsa on yleisnimike monille Kuubasta kotoisin oleville tanssirytmeille, joihin yleisesti käytössä olevaa askelikkoa kutsutaan länsimaissa nimellä Salsa. Kuubalainen Son-tanssi kulkeutui 1950-luvulla siirtolaisten mukana Pohjois-Amerikkaan ja sitä muokattiin siellä sikäläiseen tyyliin sopivaksi mm. muuttamalla askelten rytmitystä yksinkertaisemmaksi suhteessa musiikin perusiskuihin.

    ♫ 


Salsa-tanssiin liittyy salsa-musiikki. Sana on espanjaa ja tarkoittaa kastiketta. Salsa-musiikin rytmi on tyypillisesti kahdeksanjakoinen. Yleensä tanssissa on kolme askelta neljää iskua kohti. Salsa-tanssijat eivät myöskään liiku lattialla kovin paljon, vaan tanssi perustuu erilaisiin paikanvaihto- ja kädenalituskuvioihin samaan tapaan kuin valtaosa rock n swing -tansseista. Salsaa voidaan myös sanoa symmetriseksi ja osittain myös säännölliseksi tanssiksi.. 

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...