torstai 17. maaliskuuta 2011

009. FuskuFusku, joka tunnetaan myös nimellä lava-jive tai Single-time Swing, on rento suomalainen, jivestä kehittynyt, foksin askelrytmityksellä tanssittava rock’n’swing -tanssi. Fuskua tanssitaan etupäässä nopeaan foksimusiikkiin. sekä swing-pohjaiseen musiikkiin.Fusku onkin yleisin maamme lavoilla tanssittava ns. avoimen otteen tanssi, jossa pari tanssii enimmäkseen noin käsivarrenmitan etäisyydellä toisistaan. Tanssijat ”vaihtavat” paikkaa liikkuessaan pienehköllä alueella, yleensä keskilattialla. Fuskussa myös tanssijan keho liikkuu ylös/alas musiikin rytmissä ja polvet ja nilkat tekevät jokaisella askeleella joustoa.


Fuskun askelten yksinkertaisuudesta johtuen se soveltuu tanssittavaksi kenelle tahansa, ja jossa on silti riittävästi kuvioita ja mahdollisuuksia pitämään menon kiinnostavana taitavammillekin. Fusku on myös ns. kädenalitanssi, ja siinä käytetään samoja kuvioita kuin jivessä ja muissa rock’n’swing -tansseissa.


Opetusta, alkuosa on fuskua
= social jive = fusku

Fuskussa sananmukaisesti fuskataan, eli jiven vaihtoaskelta ei tehdä.
Fusku on jiven yksinkertaistettu versio, jiven kahdeksanaskelisesta perusaskelikosta jätetään pois neljä askelta. Niinpä fuskulla tanssitaan usein ne nopeat kappaleet, joilla tanssittaessa monimutkaisemmilla tanssityyleillä raja tulisi vastaan aikaa sitten. Kun fuskua voi tanssia mihin tahansa nelijakoiseen musiikkiin, niin lavoilla näkeekin usein ihmisten tanssivan myös nopeampia fokseja fuskuna tai buggina

Fuskua tanssitaan niin harrastuspohjalta kuin kilpatanssinakin. Musiikkina Fuskuun sopii foksi ja lähes mikä tahansa 4/4 osa tahtilajin musiikki, jossa ”rytmi-iskujen”/ sävelten painoarvo vuorottelee tempon ollessa 32-52 tpm.
Wikipedia
-----------
FUSKU SWING on fuskusta eräs versio, jossa askellusta on helpoitettu ennestään ja sopii myös hyvin fuskuun yhdistettynä.


.................
Hauska "vanhanaikainen"


-----------

Fuskun askeluvioita sanallisesti, katso sivu:

Joitakin fuskun kuvioiden nimiä (pätee kaikkiin kädenalitustansseihin)
- Perus
- Kädenali
- Lantionäpäytys
- Kädenali kainaloon
- Ulkokautta vierelle
- Hitaat kävelyt
- Paikanvaihto
- Rusetti
- Tuplat

Nopeata fuskua

musaa
Päivitetty tammikuussa 2014

5 kommenttia:

Anjuusa kirjoitti...

Hiidas hiidas nop nop ! Tosi kivaa ja jalkoja säästävää. Tykkään kamalasti !

Vallaton mummeli kirjoitti...

Ai, miten kivaa ja rentoa meininkiä. Fuskua Keitelerannassa sai kestohymyn suupieliin. :)

Anonyymi kirjoitti...

hei mihin on hävinnyt ruotsalaistyttöjen bugg video ? Oli hyvin mukava esitys. Terv Johan

orvokki kirjoitti...

Tarkoititkohan tuota "vanhanaikaista", jonka nyt lisäsin taas.
Kiitos muuten kommentistasi. Oli kiva saada palautetta, ja saada tuntuman, että tätä blogia sentäs katsellaan "ajatuksella".

Näitä alkupään tansseja minun pitää päivittää (joskus, ajan kanssa, kun tulee inspis), koska osa videoista on jo suljettu, enkä toisaalta osannut vielä oikein hyvin tehdä koko blogiakaan (on mm. niin pieneksi liitettyjä videoita)

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Ei tämän hienompia sivuja ole kuin tämä . Kiitos kun jaksat pitää yllä!
Terv johan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...