maanantai 21. helmikuuta 2011

003. buggSuomessa swing tanssit ovat yleistyneet ja yksi niistä on Bugg Ruotsista, takuuvarma lavasuosikki. Bugg on ruotsalaisten 1980- luvulla kehittämä tanssi, jonka juuret löytyvät kaukaa 1920-luvulta. Swingmusiikin kehittyminen ja sen eri muodot synnyttivät lukuisia erilaisia tansseja, joita tanssittiin avoimessa tanssiotteessa (“Jenkkitanssit”). Ruotsalaiset ottivat tanssityyleistä omakseen swingmusiikin askelluksen, jossa jokaista tahdin perusiskua kohden otetaan yksi askel (1234). Musiikkina on sekä swingpohjaista musiikkia että erilaisia beat-rytmejä, joiden tempo on askellukseen soveltuva

Videolla näkyy, kuinka tositosi helpot nuo perusaskeleet ovat!  :)
Musiikki on tyypillistä buggmusiikkia.

Suomessa swing tanssit ovat yleistyneet ja yksi niistä on Bugg Ruotsista, takuuvarma lavasuosikki. Bugg on ruotsalaisten 1980- luvulla kehittämä tanssi, jonka juuret löytyvät kaukaa 1920-luvulta. Swingmusiikin kehittyminen ja sen eri muodot synnyttivät lukuisia erilaisia tansseja, joita tanssittiin avoimessa tanssiotteessa (“Jenkkitanssit”). Ruotsalaiset ottivat tanssityyleistä omakseen swingmusiikin askelluksen, jossa jokaista tahdin perusiskua kohden otetaan yksi askel (1234). Musiikkina on sekä swingpohjaista musiikkia että erilaisia beat-rytmejä, joiden tempo on askellukseen soveltuva


Buggista on tulossa pikkuhiljaa myös kansain-välinen tanssi. Kotimaassaan Ruotsissa tanssi on erittäin suosittu, jossa se kehittyy jatkuvasti ja eritoten 2000-luvulla on otettu lisää vaikutteita muista swing-tansseista .

Mutta sen suosio on kasvanut viime aikoina myös suomalaisilla tanssilavoilla, ehkä myös helpon perusaskelensa takia, jossa mies voi astella melkein miten tahansa.Toinen buggin suosion syy on sen sopiminen monenlaiseen musiikkiin, mm. Ruotsin Abbasta Amerikan cantri musiikkiin, ja tietenkin meidän ikiomaan humppaan.  Vikingarna (mm: http://www.youtube.com/watch?v=_NW-5nciW9o) oli hyvä bändi Ruotsissa, ja meillä Charles Blogman soitti buggmusaa.


Buggia opetetaan ja tanssitaan monella eri tyylillä. Suomessa bugg on muuttumassa perinteisestä pyörivästä muodosta Ruotsissa tanssittavaan linja-buggiin. Bugg on liikkuva tanssi, jossa ei ole tanssisuuntia ja siihen kuuluvat sekä miehen että naisen monet pyörähdykset ja kädenalikuviot, jotka ovat samanlaisia kuin jivessä ja fuskussa. Tanssin salaisuus onkin viennissä ja seuraamisessa ja se voi olla sekä menevää ja iloista että tunteikasta ja aistillista..

Videolla nainen tanssii miehen ympäri ja samalla liikutaan eteenpäin.
Musiikki taitaa olla jotain ruotsalaista pelimannibuggmusaa.. :))).

3 kommenttia:

Anjuusa kirjoitti...

Oli ilo katsella tämän vanhemman parin buggaamista, olisipa tuommoinen mies saatavilla !
Eilen olin päivätansseissa, ei siellä kukaan buggannut, tavallista tallaajan menoa oli.

taivaantulet kirjoitti...

tätähän sinä minulle yritit hankasalmella opettaa :))

taivaantulet kirjoitti...

ohhoh, kiitos! mutta ihan oikeasti olis kiva olla sun oppilaana pitempään, oppia jotain kunnolla!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...