tiistai 8. maaliskuuta 2011

006. Hidas ValssiHidas valssi on rauhallisen keinuva tanssi. Hitaaseen valssiin ei kuulu pyöriminen samalla tavalla kuin perinteiseen valssiin. Tanssiurheilun perustansseja on hidas valssi, myös englantilaiseksi valssiksi kutsuttu. Alunperin saksalaiseen kosiotanssiin perustuva valssi on mainittu historiankirjoissa jo 1500-luvulla.


Hitaan valssin tyyli periytyy mm. 1800-luvun ranskalaisesta Balance-tanssista ja sen vaikutteita ammentaneesta amerikkalaisesta Bostonvalssista, jota tanssittiin Euroopassa 1900-luvun alussa. Bostonvalssit olivat tempoltaan alkuun nopeampia, mutta kehittyivät ajan myötä hitaammiksi. Englantilaiset tanssinopettajat ja tanssimuusikot muokkasivat tanssia omaan suuntaansa ja hidas valssi sai nykyisen muotonsa vuonna 1921 jolloin tanssija, tanssinopettaja ja orkesterinjohtaja Victor Silvester otti ensimmäisenä käyttöön vinottain tanssisuuntaan liikkuvan kuviosarjan.

Sama ilman musiikkia
Basic Waltz Demo (Timing) by Mirko & Alessia

------
Lavatanssi-HIDASTA VALSSIA
Hitaaseen valssimusiikkiin tanssitaan kahta erilaista tanssia. Toinen, jota useimmiten tarkoitetaan hitaasta valssista puhuttaessa, on ns. englantilainen hidas valssi, jonka perusaskel on eteen-sivulle-yhteen. Toinen versio on ns. amerikkalainen hidas valssi, jossa perusaskel on ohi-sivulle-paikalla (ns. sik-sak valssi). Molemmat ovat hyviä tansseja lavakäyttöön.

Kävelyvalssi puolestaan on lavatanssi, jossa kaikki askeleet kävellään linjaan. Tätä versiota nähdään jossain määrin suomalaisilla lavoilla, ja siihen voi soveltaa esim. tangosta tuttuja kävelykäännöksiä.

Fuusiovalssi on uusi tapa tanssia valssia: siinä yhdistetään vaikutteita muista tanssilajeista, ja pohjana on kuitenkin hitaan valssin tanssitaito sekä englantilaisesta että amerikkalaisesta hitaasta valssista.
Hidasvalssi 06.06.10
魏妙年老師_慢三步 05072011

Hitaan valssin tahtilaji on 3/4, eli yhdessä tahdissa on kolme iskua, joista ensimmäinen on voimakkaasti painotettu. Sopiva tempo on n. 30 - 32 tahtia minuutissa. Jos tahtia kiihdytetään vähänkin, tanssin luonne muuttuu olennaisesti.  Hitaan valssin kaukainen serkku Wienervalssi tanssitaan huomattavasti nopeampaan, 50 - 60 tahdin tempoon, joka on jo melkoista menoa.
wikipedia

Victor Fung & Anastasia Muravyeva Waltz WSSDF 2010
Luca & Loraine Baricchi 2009 Waltz
Waltz (Andrea & Erica, 2007-12-02)
Mirko&Alessia - WSS 2007 - Waltz
Jonathan Wilkins & Katusha Demidova - Waltz Show
--
Hitaan valssin askelkuvioita
Tanssi.net

oppeja
Waltz lesson ballroom dancing
Tanzkurs Langsamer Walzer
Tanzen mit dem Ehepaar Fern - Langsamer Walzer 1965

Päivitetty tammikuussa 2014


5 kommenttia:

Plätty kirjoitti...

Eipä ole paljoa lisättävää, kaunista on.

Anjuusa kirjoitti...

Minustakin tämä on "taivaallista" jos on osaava mies. Tilaahan tämä vaatii ettei liike katkea ikävästi. Ei sovi malttamattomille miehille, jotka eivät edes kuuntele musiikkia. Voi, kunpa saisi vielä joskus...

marizan42 kirjoitti...

Ei mitään lisättävää.....aamen.

Mustaleski kirjoitti...

Hienoa valssia aivan ihanaa!!!! mitä tuo Marizan hassuttelee:) Ihastuttavia nuo sivukuvat.

Seijastiina kirjoitti...

Valssi on minun heiniäni ♥
Ja hidas valssi, käy se nopeakin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...