perjantai 25. maaliskuuta 2011

13. swingpolkka


Kun katselee heitä, jotka tämän kunnolla osaavat, niin ihmettelee, 
kuinka eivät sekoa nopeissa potkuissaan ja askeleissaan :).
Mutta eihän tietenkään juutuubessa ole tästä juuri mitään videota.

         ♪ 

Aina silloin tällöin sitä bongaa erilaisen polkan. Kuten esim. tämä swingpolkka, jossa ei edetä juuri lainkaan. Mutta ei se kuitenkaan ole mikään uusi tanss, sama potku-osio esiintyy usein taitavien tanhuajien polkassa. Pienen pätkän erottaminen kanta-tanssista omaksi kokonaisuudeksi ja sitä kehittämällä saadaan helposti uusi tanssi, kuten nyt tämä swingpolkka. Mutta polkasta tässä on silti kysymys.

Swingpolkka vaatii aika lailla kuntoa, olen kuullut sanottavan, jopa sen katseleminenkin hengästyttää :). Tämän taitavat tosin sanovat, että swingpolkka on kevyempi tanssia kuin normaali polkka. Polkka yleensäkin vaatii hyvää kuntoa. Olisi ehkä vaivan arvoista opeteltavaa, tuo swingpolkka!

         ♪ 

Swingpolkka on polkkamusiikkiin tanssittava rock’n’swing -tanssi, eli polkan ja jiven risteytys. Askelikko muistuttaa kantapolkan (kansan-tanssi) askelikkoa ja on myös etäisesti sukua polkalle. Tanssissa on musiikkina polkka ja tanssina kuvioitu polkanaskel, paikallaan avo-
oteessa tanssittuna. Askel (potkuaskel) on potkaistava alas/eteen koska ei hypätä liikkuvaan ja etenevään yhteistanssiin.

Swingpolkkaan tehdään samantyylisiä kuvioita ja musiikintulkintaa kuin muihinkin rock’n’swing -tansseihin, mutta omintakeinen askelikko ja nopea musiikki tekevät swingpolkasta omanlaisensa myös kuvioiden suhteen.
Mukaeltu Wikipedia
 

19 sekuntia potkukurssia..:)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...