perjantai 12. elokuuta 2011

38. merengueMerengue on kotoisin Dominikaanisesta tasavallasta. Se on alunperin vanha rituaalinen tanssi, jonka juuret johtavat Afrikan orjiin. Samalla kun he kulkivat jonoissa kettingit jaloissaan, he lauloivat ja ketjujen kilinä säesti kulkua.

  

Nykyajan meengue syntyi vuonna 1963 hotelli Jaraguan kattopuutarhasta, jossa järjestettiin Dominikaanisen tasavallan ja Puerto Ricon ystävyysviikko − festivaali, jossa maahan haluttiin houkutella Puerto Ricon kasvavaa turismia.

Merengue-musiikin tyypillisimmät instrumentit ovat muun muassa saksofoni, harmonikka, kitara ja guiro.
Merengue tarkoittaa espanjaksi marenkijälkiruokaa.

Merengue on nopeatempoinen latinalainen tanssi, jonka kuviot ja askeleet ovat yksinkertaisempia kuin salsassa ja siinä on samat perusaskeleet kuin mambossa.
Merengue on askeliltaan helpoin lattaritanssi, jossa on vain yhdet, useilla eri tavoilla muunneltavat askeleet, siinä otetaan askeleita kaikille iskuille, eli kävellään musiikin tahdissa.
Tanssijoiden välinen yhteys syntyy aistikkaasta musiikista ja yhtenevistä liikkeistä. Vauhdikas ja hauska merengue vie mukanaan.Tanssissa on tärkeää saada koko vartalo liikkumaan. Varsinkin keskivartalon ja lantion voimakkaasti keinuva liike on merenguessa erityisen tärkeä. Merengue on sujuva ja pehmeäliikkeinen kävelytanssi ja se on rytmiltään mukaansa tempaava ja kiihkeä.

Vaikka musiikin tempo voi olla hyvinkin nopea, liikkeet ja käännökset ovat hitaita ja tyylikkäitä. Merengueta tanssitaan vaihtelevasti lähekkäin ja avoimessa asennossa, mutta kontakti seuraajan ja viejän välillä säilyy koko ajan eikä käsiotetta koskaan irroiteta.

Merenque musiikissa on paljon eri variaatioita ja tanssi on suosittu läpi koko Karibian, kuten myös Etelä-Amerikassa sekä Englannissa. Merengue on salsan jälkeen ehkä toiseksi eniten soitettua musiikkia lattaribileissä Suomessakin.
 ♪   

Jo 44. kerran Dominikaanisen tasavallan pääkaupungin Santo Domingon kadut täyttyivät 29.−31. heinäkuuta värien, tanssin ja musiikin huumasta merenguen tahtiin. Vuosittain järjestettävän Merengue-festivaalin tapahtumapaikkoina ovat kadut, baarit ja rantahietikot. Festivaali vetää puoleensa maailman taitavimpia merengue-tanssijoita ja valtavat määrät turisteja, jotka ammentavat osansa tanssin energiasta.
salsaoulu, wikipedia, Bailarin de Sonk, Tanssikoulu Ritmo Fresco

5 kommenttia:

Mustaleski kirjoitti...

Ihanaa, pidin tottakai:) Mutta mistä löytää sopiva partneri?? mukavaa viikonloppua Sinulle orvokki.

Ricardo Miñana kirjoitti...

Interesante post, me han gustado los videos, es muy bonita la danza,
un placer pasar por tu casa.

Mustaleski kirjoitti...

Kävin kuolaamassa jälleen täällä.. mikähän tässä oikein on:) Mukavaa viikonjatkoa orvokki, kaikki ok???

Sérgio Pontes kirjoitti...

Merengue is a nice dance =)

Regards

Anonyymi kirjoitti...

Karibialaistansseista helpoimmin opittavat perusaskeleet. :)

Oikea kirjoitusasu on merengue g:llä. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...