lauantai 27. elokuuta 2011

40. milonga (argentiina)Milonga on iloinen, "helppo" tanssi, jota voisi kutsua suomalaista humppaa vastaavaksi tanssiksi.
♪   

Milonga on eräs eteläamerikkalaisen musiikin tyylilaji. Se syntyi 1870-luvulla. Tällöin se oli vielä ainoastaan laulumusiikkia, mutta myöhemmin siihen tuli vaikutteita muista tyylilajeista ja tanssimusiikista. Muun muassa tangon katsotaan myöhemmin kehittyneen milongasta. Milonga tarkoittaa myös paikkaa tai tapahtumaa, missä tanssitaan tangoa.
wikipedia


Milonga on paitsi yksi argentiinalaisen tangon tanssimuoto (milonga) niin myös yleisnimitys tanssitapahtumalle, eli kyseessä on argentiinalaisen tangon tanssit. Argentiinalaisen tavan mukaan tansseissa etsitään katsekontaktia, jos halutaan tanssia ja mies ehdottaa nyökkäämällä päätään katsekontaktin synnyttyä  ja jos nainen nyökkää miehen tehtyä aloitteen, pari kohtaa tanssilattialla ja tanssii tandan (normaalisti 4 tangoa, tai 3 valssia tai milongaa, jonka jälkeen tulee CORTINA, joka on musiikkikappale, joka kestää noin 40–90 sek. ja on yleensä jotain ihan muuta musiikkia kuin tango).

Suomessa tosin toteutetaan paljon vapaata hakua, mutta virallinen hakuetiketti on syytä tuntea. Argentiinassa naistenhakua ei tunneta... joissain milongoissa voi olla yksi naisten haku, joka kuulutetaan erikseen ja silloinkin haku tehdään katsekontaktilla.... ei hakemalla suoraan.
   Argentiinalla oli paljon yhteyksiä Eurooppaan. Eurooppalaiset tanssit, kuten valssi ja polkka olivat suosittuja 1800-luvun Argentiinassa. Kuubasta lähtöisin oleva tanssimusiikin tyyli habanera sai Espanjassa vaikutteita englantilais-ranskalaisista paritansseista, ja se levisi myös Argentiinaan. Argentiinalaisilla oli oma kansanlauluperinteensä, jota kutsuttiin milongaksi. Buenos Airesissa milongaan kehitettiin Euroopasta tulleiden tanssien pohjalta askeleet. Uutta milonga-tanssia kutsuttiin myös köyhän miehen habaneraksi ja se oli erityisesti kapakoissa ja ilotaloissa tanssivien compadritojen suosiossa.

Tango-sanalla tarkoitettiin alun perin mustien tanssipaikkaa tai mustien tanssimia tansseja. Buenos Airesin asukkaista noin neljännes oli tummaihoisia 1800-luvun puolivälissä. Valkoiset compadritot kävivät mustien suosimissa kapakoissa ja näkivät siellä mustien tanssimaa omaperäistä ja rajua candombe-tanssia, joka on peräisin Uruguaysta. Compadritot matkivat pilailumielessä mustien tanssimista ja yhdistivät sitä milongaan, omaan suosikkitanssiinsa, joka tosin oli paritanssi. Uusi nykivä tapa tanssia milongaa sai suosiota ja levisi nopeasti. Tango-termiä oli yhdistetty Argentiinassa moniin eri asioihin 1800-luvulla, mutta lopulta se vakiintui tarkoittamaan juuri tätä uutta tanssityyliä.


   

Pablo Rodriguez & Noelia Hurtado ‘Milonga Brava’
Sebastian Arce and Mariana Montes on Milongero Night
Mamié & Carlitos - milonga
Ariadna Naveira y Fernando Sanchez - Milonga Brava, Genova, 13/3/2011
Milonga
Bandoneon Tango Dance - Milonga Master Class
ARGENTINE TANGO MILONGA PERFORMANCE
The Tango lesson - Libertango
Sebastian y Mariana - milonga (Canaro) - Mantova TF 08
Arce & Montes milonga criolla
kaunis, hidas milonga
I am you - Milonga triste (sally potter - lezioni di tango)
miehet
Asi se baila una milonga
havainnollistettuna
Cómo bailar Milonga
milonga feet
Daniela Arcuri women’s technique-tango argentino


   

6 kommenttia:

Kaya kirjoitti...

Orvokki, tämä on erittäin kaunis tanssi ja hyvin monimutkainen mielestäni. Yritin muutaman askeleen ja oli hämmentynyt ja nauroi itsekin. Nautin tämän tanssin ja sen liikkeet niin paljon. Kaunis ja ihana tanssia. Pian tiedän niin paljon tansseja .... Tämä tanssi on suosikkini myös.

Suuri viesti ja erittäin vaikuttava tanssia.

On iloinen ilta!!

Sérgio Pontes kirjoitti...

Hi, Tango is a sexy dance, i like it but i dont know how to dance it

Expresarte kirjoitti...

Orvokky,genial tu blog de tango!!!,
una alegría encontrar a alguien que le apasione este baile tan Argentino,lástima no conocer tu idioma aunque las imáges hablan por si solas....Saludos.

Anjuusa kirjoitti...

Kommaan suomeksi, kun epsanjaa en osaa ollenkaan.
Kiihkeää menoa tuossa oli ja kiva katsoa vaikka ei ole mitenkään mahdollisuuksien rajoissa. Katsehaku on minusta ihana sanana. Siinä on jotain !

Cildemer kirjoitti...

Would love to dance like that!
Thanks for visiting and taking the time to comment;o)

***
Have a nice and happy day****

Anonyymi kirjoitti...

Lukijoille tiedoksi, että Suomessakin on jatkuvasti lisääntyvä määrä argentiinalaisen tangon, valssin ja milongan harrastajia. Pätevää opetusta alkaa löytyä kaikista isoimmista kaupungeista.

Olen sanonut ennenkin, mutta pitää kerrata. HIENO SIVUSTO! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...