keskiviikko 21. syyskuuta 2011

44. twistTwistin alkuperä on afrikkalainen viljelystanssi vuodelta 1890.  Sitten "Twist" ja Chubby Checker  räjäytti twist-tanssin suurelle yleisölle  vuonna 1959. Ja "Let's Twist Again"  jatkoi vuonna 1961.

“... 1960-luvulle tultaessa synkopoitu musiikki alkoi vaihtua tasajakoiseen musiikkiin. Tasa-arvo nosti päätään ja naiset eivät enää tyytyneet olemaan pelkästään miesten vietävinä tanssilattialla. Syntyi mm. Twist jota tanssittiin yksin ilman paria. Tästä alkoi vuosikymmeniä kestänyt paritanssin alamäki. ..”
Rock’nSwing -tanssit /Tommi Koivula

Twist mullisti 60-luvulla koko tanssi kulttuurin: siinä ei enää pidetty kiinni partnerista, vaan ketkuteltiin koko ajan erillään. Nuorten tyrmistykseksi eräs tanssinopettaja tuomitsi koko uutuuden: ”Twist ei ole mikään tanssi. Se on jalalla lipsahtelua sinne sun tänne".


Kuinkahan moni sai pysyviä vaurioita polvikierukoihin.! Siitä vanhemmat aina jaksoivat varoitella, kauhistellen "nykynuorten" kummallisen tanssin aikaansaamia mahdollisia ja heidän mielestään täysin varmoja tulevia vaurioita. Mutta enpä usko siitä sen kummempia polvivammoja tulleen, kuin mitä  me samat polvenomistajat eivät ole hankkineet myöhemmällä iällä muissa urheilulajeissa. Oletteko muuten samaa mieltä, että nyky-twist on hieman erilaista kuin se ihana alkuperäinen, ehkä enempi polviystävällisempi.. :D
♬ 
 suomi 24 -keskustelua:
  • “Minkälaisella askeleella aloittelijan kannattaa opetella tanssimaan twistiä? Twistissähän on kai tyypillistä takapuolen heilutus ja kyykkyyn meno -kuvio, mutta eipä sillä varmaan jaksa koko kipaletta veivata.”
  • “Täh?
  • Millä askeleella? Onko siinä tietyt askeleetkin kun takapuolta sheikataan ?  :) Joku asiantuntija kertokoon. Varjokuvan keikalla näkyy lavan edessä näitä twistaajatyttöjä. Itse tykkään jivettää nuo twistit, kun yksin tanssiminen on tylsää. Se kun on jo diskoissa tullut aikanaan koettua.”
  • “Eli onko niin että twistiä ei tanssita ollenkaan parin kanssa otteessa?”
  • “Askel iskulle hustlesta saa helposti twistin kaltaisen paritanssin. Eikä se vaadi oikeastaan mitään muuta kuin “peppu heiluu” liikkeen laajentaa “oikeaksi twist keikutteluksi”. Se on siinä.”
  • “Tässä palataan tanssin juurille, eihän kaikkea tarvitse tanssia ennalta määrätyin kuvioin ja -tyylein.
  • Mutta saatat kuitenkin saada enemmän tyydytystä tanssistasi, jos opettelet vaikka jiven tai boogi-woogien, onhan noissakin tansseissa mainittu twist-kuvio! Ja meillä vierestä katsovillakin on hauskempaa, kun tanssi ei ole pelkkää improvisointia...”
♬  ♫ ♬ 

Caroline, Johanna & Julia dansar till Let’s Twist Again
The Revelettes Twist!
Equitas Academy’s “Let’s Twist Again”
Twist Dance Steps
Balli di gruppo: Twist - Lezione 1

4 kommenttia:

taivaantulet kirjoitti...

oh yeah! let's twist again, like we did last summer...
tuolla yhdessä videossa vilahti se iki-ihana uma thurmanin ja kukasenytonkaan tanssi pulp fictionissa!

Richard Moisan kirjoitti...

Le twist... C'est toute ma jeunesse!...
Nostalgie...

taivaantulet kirjoitti...

siis nää sun tanssijutut on MAHTAVIA!

Anjuusa kirjoitti...

tt sen sanoi, siis superjuttuja, ei mitään pintaraapaisuja. Olet nähnyt vaivaa kokoamisessa. Kivaa on !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...