lauantai 17. syyskuuta 2011

43. zouk♪   

Zoukin alkuperä on biguine-musiikissa tai guadeloupelaisen karnevaalin, mas a sinjanin, rytmeissä. Zoukissa käytetään funkista tutuksi tullutta syntetisaattoria, rock- ja soukous-kitaroita, salsamusiikin vaskipuhaltimia, ja siinä voi kuulla vaikutteita myös haitilaisesta kompa-musiikista. Myöhemmin syntyi zoukia hitaampi musiikkityyli zouk love.

Zouk on lambadaan ja sambaan pohjaava, 1980-luvulla Brasiliassa alkanut tanssityyli, joka on levinnyt ympäri maailmaa ja muotoutunut matkan varrella jännittäviksi variaatioiksi. Suomessa zouk-skene on alle vuoden ikäinen ja lajiin hurahtaneiden määrä kasvaa jatkuvasti.

Zoukille ominaista ovat tiivis kontakti partneriin, liikkeen jatkuvuus ja aistillisuus. Zoukia tanssitaan pareittain, ja tanssipartnerit ovat hyvin lähellä toisiaan. Mies pitää naista vyötäröltä kiinni, ja nainen kietoo käsivartensa miehen kaulan ympärille.

Zouk valloittaa monipuolisuudellaan: se on fuusio monista eri tanssityyleistä ja sitä voi tanssia monenlaiseen musiikkiin päivän hiteistä perinteisempiin karibialaisiin rytmeihin esimerkiksi salsabileissä tai missä tahansa klubeilla.


♪   

Zouk love
Zouk love on yksi zoukin alalajeista. Sen tunnusmerkki on zoukia hitaampi, pehmeämpi ja aistillisempi rytmi. Suurin osa zouk love -kappaleista on rakkauslauluja. Zouk lovea tanssitaan parin kanssa hyvin lähekkäin ja intohimoisesti.

Zouk béton eli zouk chiré
Zoukin alalaji zouk béton on zouk lovesta poiketen erittäin rytmikäs. Kreoliksi sitä kuvataan sanoilla Vréyé Monté, joka tarkoittaa paljon liikkuvaa. Samanlaista rytmikkyyttä voi kuulla karnevaalilauluissa. Zouk bétonia tanssitaan yleensä ilman paria. Kassav teki tästä musiikkityylistä tunnetun 1980-luvulla. Nykyään zouk love on paljon suositumpaa kuin zouk béton.

Soulzouk, freestyle zouk tai brasilialainen zouk
Soulzoukia ei esiinny zoukin kotiseuduilla Antilleilla vaan ainoastaan Brasiliassa. Soulzouk tai freestyle zouk, joka on luotu 2000-luvun alkupuolella, on uusi brasilialainen tapa tanssia zoukia. Uusi tyyli eroaa perinteisestä zoukista tanssijan uudessa tavassa seurata musiikkia. Tämä uusi tanssityyli perustuu rytmin lisäksi laulun melodiaan, minkä vuoksi sitä voidaan tanssia zoukin lisäksi monien muiden musiikkityylien, kuten rapin tai R&B:n, tahtiin. Mies vie naista käsiensä ja käsivarsiensa lisäksi myös jalkojensa, hartioidensa ja päänsä avulla.
wikipedia, ayy.fi


   

Josta & Pasty, zouk workshop demo - the best in Prague 2011 [HD]
Tatiana e Raphael dançando zouk.
When dance meets the music
Anthony & Miia - Zouk Demo in Finland
gilson e dikla -zouk lesson israel

oppia ja treenausta / how do you do this
Perle Lama - Cours De Danse Zouk - www.zouk.it - Song: Emmène Moi
Zouk-love. basic steps
Zouk training - Zouklovers Curacao
Dance teach Zouk Love Dance @ Salsa Bootcamp Βόλος 2010zouk Oopperan tanssilavalla
Zouk Love
Passos de Zouk
zouk lesson one

7 kommenttia:

marizan42 kirjoitti...

Tämä olikin uusi ja tuntematon tanssi minulle, ihan kiva mutta ei minua varten, tarvittava notkeus
puuttuu.

Anjuusa kirjoitti...

Melkoista niskatanssia tuo on ja vaatii paksut hiukset, niiden liike taitaakin olla tärkeässä roolissa tässä tanssissa. Ennennäkemätöntä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos omistamisesta! ;) Pitää kyllä saman tien sanoa, etten itsekään ole zoukiin vihkiytynyt, joskus vaan hieman vierestä katsellut. Minulla on tarpeeksi haastetta (vielä moniksi vuosiksi) noiden kuubalaisrytmien kanssa. :)

JUAN FUENTES kirjoitti...

Te agradezco tus comentários a mi foto

Un fuerte abrazo

Anonyymi kirjoitti...

Ei se vieminen helppoa ole! ;)

Mustaleski kirjoitti...

Hienoa on tämäkin tanssi, mikähän lie Sinun lempitanssisi Orvokki??

JUAN FUENTES kirjoitti...

A mi amiga danzarina le doy las gracias por entrar en mi blog y por sus simpaticos comentários

Abrazos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...