torstai 15. marraskuuta 2012

Tango Pasión

 

TANGO PASIÓN JUHLISTAA 20-VUOTISTA URAANSA SUOMESSA
Olin eilen Helsingissä Savoy Teatterissa katsomassa tämän shown, osin oli samoja tansseja kuin videoilla, ja voin vain sanoa, että oli mahtava esitys. Naiset oli donnia ja miehet machoja ja tanssit oli fantastisen taitavasti esitettyjä. Suosittelen kaikille tanssin ystäville, joilla siihen on (vielä) mahdollisuus, menkää katsomaan (tai nauttikaa tässä ja nyt).
Ehkä jossain vaiheessa YouTuubeen ilmestyy myös tästä Suomen kiertueesta videoita, mutta siihen asti eläydytään Lissabonin Casinon (2009) esityksiin.


Seuraava teksti on lainattu hieman lyhennettynä: Lippu.fi

Marraskuussa koetaan aitoa argentiinalaisen tangon huumaa, kun maailman menestynein ja ylistetyin ryhmä, Tango Pasión, tekee paluun Suomeen. Grammy-palkittu, tanssia ja musiikkia yhdistävä show-ryhmä juhlistaa tänä vuonna komeaa 20-vuotista uraansa ja Suomessa ryhmä nähdään marraskuussa. Aikaisemmilla käynneillään Tango Pasiónin esityksistä on päässyt nauttimaan yli 25 000 suomalaista.


Argentiinalainen tanssimusikaali Tango Pasión on häkellyttänyt yleisöjä jo kolmella mantereella vuodesta 1992 lähtien. Kahdenkymmenen artistin, tanssijan ja muusikon ryhmä muodostaa maailman parhaan tangoshowryhmän. 

 
Tango Pasiónilta on totuttu odottamaan perinteisen argentiinalaistanssin parhaimmistoa – tanssijoiden jylhiä ilmeitä ja notkeita taivutuksia, intensiivisiä otteita ja jalkojen yhteenkiertymisiä, huikeita nostoja ja teatraalista ilmaisua – ja sitä on luvassa myös juhlakiertueella.


Upean koreografian on tehnyt arvostettu Hector Zaraspe ja tanssijoina nähdään mm. Osvaldo Salvador Ciliento, Graciela Alejandra Garcia, Fernando Andres Rodriguez sekä Melina Sol Greco. Intensiivistä show’ta vie eteenpäin Tango Pasión Orchestra, joka tulkitsee vahvasti mm. Astor Piazzollan ja Carlos Gardelin musiikkia. Musiikillisena johtajana orkesterilla on bandoneon-taituri Gabriel Martin Merlino. Tango Pasión on saanut myös ansaittua kiitosta laulunumeroistaan. 20-vuotisjuhlakiertueella lauluja tulkitsee Vanina Sol Tagini.
Enemmän tietoa ja katseltavaa saat menemällä heidän sivustolleen:

Tango Pasión 20th anniversary tour in Finland November 2012.

♪   ♪   ♫   ♪

Esitykset: Tango Pasión – 20th Anniversary Tour
Ke 14.11.2012 klo 19.30 Helsinki, Savoy-teatteri
To 15.11.2012 klo 19.30 Helsinki, Savoy-teatteri
Pe 16.11.2012 klo 18 Helsinki, Savoy-teatteri
La 17.11.2012 klo 15 ja klo 19.30 Helsinki, Savoy-teatteri
Su 18.11.2012 klo 19 Lahti, Sibeliustalo
Ma 19.11.2012 klo 19 Tampere, Tampere-talo
Ke 21.11.2012 klo 19.30 Turku, Logomo
To 22.11.2012 klo 19.30 Turku, Logomo

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jamais je ne me fatiguerai du tango, mais jamais je parviendrai à bien le danser. C'est dommage.

Kiiris kirjoitti...

Tanssista pidän kovasti, nykyisin vain katselen, kun jalat on ihan tönkkönä. Mutta en koskaan lakkaa ihastelemasta ihmisen taidokasta kehonhallintaa. Se on vaan niin upeaa!

Ricardo Miñana kirjoitti...

Hola, muy bonitos los videos,
gracias por compartir.
ya llegan estas fechas tan entrañables deseo que la paz y la ilusión llamen a la puerta
de tu hogar, que las disfrutes.
un abrazo.

beatrice De kirjoitti...

Tango passion ! je les ai vu à Paris. Ils sont revenu à Genève tout récemment: J'adore.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...