sunnuntai 17. toukokuuta 2015

123. Maya rituaalitanssi
Allaoleva konekäännöksen ote on täältä:
Maya Ritual Dance: Menneisyys ja nykyisyys
"----
Ainakin neljän tyyppisiä julkisia rituaalitanssia tunnetaan esi-latinalaisamerikkalainen aikana, jotka kaikki jatkoivat muutettuna alle kolonisaatio:
1. Tansseja aatelisten heidän kaikkein laatia arvomerkkeihin hienoja tekstiilejä, höyhenet ja jade...
2. Tanssii featuring eläimiä ja alkukantainen ihmisillä (wayob), vielä suoritettu muutettuna Maya yhteisöissä, kuten tansseja Deer ja Monkeys
3. Tansseja säätämällä alkuperä ja tilaaminen maailman, kuten yksi kirjoitettu keskiosassa on Popol Vuj (Bonampak ryhmä), jota varten lähetyssaarnaajat yrittänyt Korvaa Raamatun tarinoita
4. Tansseja mukaelma poliittinen konflikti, jossa sotavanki on kokeiltu ja uhrasi (Motul arraignment), tarkoitetun siirtomaavallan aikana kuin Bailes del Tun, kuten 15h-luvulla Rabinal Achi joka tapahtuu edelleen ehjä.
-----"
Tässä alkuperäinen englannin kielisenä:
Read in english:
Maya Ritual Dance: Past and present


Kuoleman rituaalit olivat tärkeä osa Maya uskontoa. Kuolemaa kunnioitettiin suuresti; heille opetettiin pelkäämään sitä ja he surivat syvästi kuollut. He uskoivat myös, että tietyt kuolemat olivat jalompia kuin toiset.
-----
Tanssi oli keskeinen osa muinaisen Mayan sosiaalisen, uskonnollisen ja poliittisen pyrkimyksissä. Koko yhteisö tanssi, kuten kuninkaat, aateliset  ja tavalliset ihmiset. Tanssi palveli monia toimintoja, kuten pyhän tilan luominen tämän ja tuon puoleiseen, ja vapauttamalla kuolleet Xibalbans'n otteesta.
---
Ero ihmisten ja yliluonnollisten olentojen välillä ei koskaan tehty jyrkästi. Tanssin kautta, ihmiset tulivat jumaliksi ja jumalat tuli ihmisiksi, vaikka se olisi kestänyt vain hetken.
Tärkein väline Maya musiikkissa on sadekeppi.

1 kommentti:

chc c kirjoitti...

Superbe post !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...