sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

West coast swingTämä tanssi on nyt in ja must ja äärettömän suosittu. 
Tästä tulee takuuvarmasti minun suosikkitanssi !!
-----------------------
"West coast swing on laajakirjoiseen nykymusiikkiin tansittava monimuotoinen paritanssi, joka leviää maailmalla kulovalkean tavoin."

"Tunti tunnin jälkeen tanssijan koukuttava West coast swing on tanssina linjakas. Jalat rullaavat sulavasti askeleelta toiselle.Sitä voidaan tanssia hitaaseen tai nopeean, blues, country tai swing-pohjaiseen musiikkin. Tanssi voi olla hidasta, leikkisää, spontaania, seksikästä, hienostunutta. Mahdollisuudet ovat moninaiset.


West coast swing ottaa ja on saanut vaikutteita monista tanssilajeista. Se seuraa kunkin aikakauden musiikin trendejä ja sitä tanssitaankin paljon musiikkiin, jota radiot enimmäkseen soittavat. Sopien näin ollen siis mainiosti yökerhoissa tanssittavaksi tanssiksi.

WCS on kaikista monipuolisin ja vapain paritanssi, joka sisältää elementtejä mm. jazzista, hiphopista, lindysta, salsasta, bluesista jne.. joten kaikesta tanssitaidosta on hyötyä. Myös ilman aiempaa tanssikokemustakin pärjää. Naisille westi antaa paritansseista eniten vapauksia ja päätäntävaltaa taitojen kehittyessä. Isossa osassa tanssia on musiikintulkinta ja improvisaatio.

Jos musiikki seuraa aikaansa, niin myös tanssivaatekulttuurikin. Jätä siis kukkahameet ja pikkutakit kotiin ja tanssi rennoissa vaatteissa (farkut on kova sana)."


"Lindy hopin pohjalta jo 1940-luvulla syntynyt west coast swing on kädenalitanssien, eli rock’n swing -tanssien uusimpia tulokkaita Suomessa.
West coast swingin juuret ovat blues-musiikissa ja nykyään sitä tanssitaan monipuolisesti pop- ja hiphop-pohjaiseen nykymusiikkiin sekä funkahtavaan r’n'b- ja motown-musiikkiin. West coast swing on iloinen ja silti dynaaminen paritanssi, jossa korostuvat parityöskentely ja musikaalisuus. Westie on kädenalitansseista käyttökelpoisin tanssi yökerhoissa, baareissa ja kotibileissä, kun tahdot pitää hauskaa hyvän musiikin tahdissa."
Rytmipolussa on myös viikkotunteja ja muuta infoa ympäri Suomen


West Coast is slow, smooth, and flirty and done to music like slow rock, rhythm & blues, and country. It’s a great dance for learning rhythm, how to change your timing, and how to express yourself to the music!  

Muutamia flash mob -videoita maailmalta:
West Coast Swing flash mob Kokkola Finland 27.9.2014
International West Coast Swing Flash Mob 2014 - Budapest, Hungary
International flashmob West Coast Swing Paris le 06 Sept 2014
West Coast Swing Flashmob 2014 - Bucharest
West Coast Swing International Flashmob Berlin 06.09.2014
FlashMob Internationale WCS - Tahiti
International Flashmob WCS – Strasbourg
Flashmob West Coast Swing Paris - 6 Septembre 2014

Katso minun aikaisempi West Coast Swing (102) 
(Siellä on myös opetusvideoita)

Tulevaa  ohjelmaa:
West Coast Swing -risteily
19.9.15 Amorella, Turku

WEST COAST SWING HELSINKI 2015
16.10 - 18.10.2015


2 kommenttia:

DeniseinVA kirjoitti...

Wonderful! I didn't know about the West Coast Swing :)

ANNA kirjoitti...

Te dejo mi blog de poesia por si quieres criticar gracias.
Me gusta mucho el tuyo.
http://anna-historias.blogspot.com.es

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...