sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Niitä oli 40 !Videolla Rumbaa jäällä – voiko olla kauniimpaa.


Heips! 
Osa varmaan muistaakin että kirjoittelin siellä jossain jota ei enää ole, tansseista ja esittelin joukon eri lajeja. Moni kyseli aikanaan, kuinka monta niitä oli, mutten minä niitä silloin ehtinyt laskemaan, kun ajattelin, että vielä tämä ja tuo... aikaahan piti olla runsaasti, mutta se hävisi ja loppui, se aika.

Ehdin esitellä 40 tanssia. Aikasmoinen määrä eri tanssilajeja eikä siinä todellakaan ollut kaikkia; maailmalta löytyy vielä useampi kuten myös muunnelmia ja muunnelmien muunnelmia ja... ja... Pakkauskin esitteli muutaman kummallisen ja viehkeän tanssin. :). Ken ne kaikki tietää ja taitaa...

Onneksi mä ehdin tallentaa ne kaikki tanssijutut, niistä on taatusti apua muistinvirkistämisessä, kun mä niitä tänne tuon (no, mä tietenkin tallensin vaan mun omat tanssitarinat...).
.........
Sain aikaseksi "mammutti"muistelon askeleistani tanssiharrastuksen parissa. Harrastus jatkuu edelleen, mutta vapaamuotoisena, tanssilavoilla ja satunnaisesti jollain kursseilla, aina inspiksen ja ajan mukaan.

Tuo kilpatanssi oli/on kurinalaista, toisin kuin lava- ja muu vapaatanssi, mutta aina sinne "löysääkin" mahtuu. Tuosta ajasta oli se hyöty, että nykyisin "kaikki sujuu" eikä toisaalta mikään tanssi ei ole liian vaikea etteikö uuttakin voisi oppia, jos vain halua löytyy. Seuraavaksi ajattelinkin opetella steppiä :) Ehkä.

Mä tiputtelen tänne silloin tällöin erilaisia tansseja, ja ihan aluksi mä esittelen niitä perinteisiä lavoillatanssittaviaperustansseja. Eikä ne ole yhtään sen hankalampia kuin tuon pitkän sanan tavaaminenkaan :). Huomaa, ettei tanssin tarvi olla aina sitä samaa iänikuista "jalan toisensa eteen" -laahustelua, "korva suussa" -hiippailemista tai "ryppyotsaista" eteenpäinnytkyttelyä. Tanssi on ja sen pitääkin olla hauskaa irroittelua, ilman minkäänlaita pakonomaisuutta. Mutta jos kaikesta huolimatta innostuisit lähtemään tanssiin, niin enempi siitä kuitenkin saa irti, kun perusasiat taitaa. ...  Tanssikouluja ja -kursseja on jo pilvin pimein lähes joka paikkakunnalla, ja jollei ihan oven edessä, niin lähellä kuitenkin (jollet sitten asu jossain hitsinnevadanperätakahötkylässä). Eikä kukaan ole koskaan liian iäinen aloittaakseen tanssinharrastusta.

“....sanoisin tanssiharrastuksen aloittamista harkitsevalle, että kaikki uusi ja outo on aluksi pelottavaa ja tuntuu vaikealta. Tanssissakin se pitää paikkansa. Se on kuin uiminen ja polkupyörällä ajo. Et voi oppia jos et ala uimaan tai pyöräilemään, tanssisikin löydät tanssimalla kilometrin toisensa jälkeen. Jatkossa kilometrit helpottuvat ja voit nauttia enemmän matkastasi. Haasteet kasvattavat. Vuorenhuiput lähenevät.” ...... 
Lainaus www.work-studiosfin.fi

Tottakai näitä juttuja voi vaan lukeakin, ilman mitään suorituspaineita.. :)
Nauttikaa, niin minäkin aion..  ♯    ♭

.... JK.  Mä keksin tuoda tän blogin samakasaluetteloon. Eihän tätä muuten juuri kukaan löydä.. :)

orvokki

.

1 kommentti:

Mustaleski kirjoitti...

Muistelen että niitä tansseja olisi ollut tuhansia (siis vitsi, vitsi) mutta ne 40 tanssia olivat tosi hienosti esitelty ja kuvattu. Ja todellakin mitään ei opi jos ei joskus aloita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...