keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

70. capoeiraCapoeira on brasilialainen kamppailulaji, tanssin ja fyysisen pelin yhteensulauma, jossa on parhaimmillaan jopa akrobatian aineiksia. Capoeira on moniulotteinen laji ja sitä pelataan afrobrasilialaisen musiikin tahdissa. Siinä voi nähdä piirteitä afrobrasilialaisesta populaarikulttuurista, esittävästä tanssitaiteesta, täyskontaktikamppailusta, kontakti-improvisaatiosta ja akrobatiasta. Afro-brasilialainen soitinorkesteri ja monimutkaiset traditiot kuuluvat erottamattomasti capoeiraan.

♪      ♬


Monipuolisuudestaan huolimatta capoeirassa on myös aina samoina pysyviä tekijöitä: capoeirapelissä on aina kaksi osapuolta ja se tehdään aina musiikin rytmin mukaisesti. Capoeiran pehmeä liikekieli on hyvin voimakasta ja persoonallista. Vaikka liikkeiden järjestystä capoeirapelissä ei voi suunnitella etukäteen, ne ovat usein silti varsin kontrolloituja. Capoeirista joutuukin vuodattamaan paljon hikeä pyrkiessään saamaan liikkeistään luonnollisia ja keveitä.


Capoeira is a Brazilian martial art that combines elements of dance and music. It was created in Brazil mainly by descendants of African slaves with Brazilian native influences, probably beginning in the 16th century. It is known by quick and complex moves, using mainly power, speed, and leverage for leg sweeps.
Read more in english: http://en.wikipedia.org/wiki/Capoeira

♪      ♬
Best Capoeira Brazil

Tästä näet tekniikkaa - How to do this:
Martial Street Art: Capoeira Street Fighting


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Alors là!... Heu... J'avoue être beaucoup moins enthousiaste... Je préfère le tango et le boléro.
Bisous!

AnnaY kirjoitti...

Kuopuksen A-poika harrastaa capoeiraa jo neljättä vuotta! En ole vielä nähnyt livenä. Eka näytös oli viime keväänä kun olin reissussa.

Stefanodav kirjoitti...

Amazing...

Ciao
Stefano

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...