maanantai 23. heinäkuuta 2012

82. MarineraMarinera on paritanssi, joka on suosittua erityisesti Perun rannikolla. Tanssissa mies ja nainen kiertävät toisiaan ja yrittävät hurmata ja kiusoitella toisiaan vauhdikkaan musiikin säestämänä.

Esiintymistilanteissa ja kilpailuissa miehellä on yleensä kädessään leveälierinen olkihattu ja naisella huivi; niiden tanssillinen käyttö on tärkeä osa marineraa. Tanssin leimallisia askeleita ovat rytmikkäät, nopeat polut (zapateo). Nainen tanssii yleensä avojaloin. Myös mies voi olla avojaloin. Värikkäät asut ja huolitellut kampaukset kuuluvat tanssiin.


Seuratanssina, esimerkiksi katukarnevaleissa, tanssittavassa marinerassa molemmilla tanssijoilla on rekvisiittanaan yleensä huivi.

Pohjoinen marinera, marinera norteña, on yksi, kenties yleisin marineran laji.

Trujillossa Perussa pidetään tammikuussa kansainvälinen marinera-kilpailu Concurso Nacional de Marinera, joka on kaupungin tärkeimpiä kulttuuritapahtumia. Kilpailussa on sarjoja eri ikäryhmille, ja parit etenevät karsintojen kautta finaaliin. Kilpailuviikon lopulla on kaupungin keskustassa suuri tanssijoiden ja soittajien paraati.
Wikipedia
Read in english: Come and visit Peru now !!

MARINERA “LA CONCHEPERLA” y “MI TRUJILLANA
MARINERA passion of Peru. Music Marinera dance.

Näin pääset alkuun / How to do this:
Clases de marinera nivel intermedio. Alfredo Di Natale, parte 1

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...