sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

32. lindy hop
Lindy hop - alkuperäiseltä nimeltään jitterburg - on swing-tansseista ensimmäinen - se, josta muut rock’n’swing-tanssit ovat myöhemmin kehittyneet, eli se on kaikkien jenkkitanssien kantamuoto.
Se on syntynyt New Yorkin Harlemissa ja sitä tanssittiin 20-luvulta alkaen USA:ssa, varsinaisen nousukauden sijoittuessa big bandien ja swing-musiikin kulta-aikaan 1935-40.

Aluksi sitä tanssivat mustat, mutta hiljalleen innostus levisi myös valkoisten keskuuteen. Sodan aikana tietous tanssista levisi ympäri maailmaa jenkkisotilaiden ja elokuvien mukana.
Hiljaiselon jälkeen lindy hop herätettiin henkiin 80-luvun alussa Ruotsissa, Englannissa ja USA:ssa. Nykyään se on maailmassa laajimmalle levinnyt swing-tanssi, koska swing-musiikin sykettä ei voi kuunnella ja tunnustella kauaakaan, ennenkuin tanssijalkaa alkaa kutittaa...

Lindy hop on swing-musiikkiin tanssittava paritanssi, joka on vahvasti seuratanssi, vaikka hurjia akrobatiallakin höystettyjä näytöksiä ja kilpailuja on nähty jo lajin varhaisvuosista lähtien.


Tyyliltään ja muodoltaan tanssi on rentoa, pyöreää, jammaavaa, villiäkin. Tanssillisesti lindy on musiikkia seuraavaa improvisoitua parin välistä vuoropuhelua. Se on toisaalta rentoa ja iloista musiikintulkintaa, jota koreografiat eivät rasita. Jo peruskuviot opettelemalla pääsee mukaan 30-luvun swingin tai 90-luvun retroswingin tunnelmaan.
wikipedia ja googletusta
♪ 

Lindyhoppia harrastetaan seuroissa ja kursseilla, mutta lavoilla sitä näkee vain, kun asiaan vihkiytyneet lindyä tanssii, tosin ei noin vauhdikkaasti sentään... Ja eritoten silloin, kun on jokin Swing Big Band -ilta, jolloin 16-20 -miehinen orkesteri soittaa swingiä, musiikki on muuten fantastista kuunneltavaa. Silmillekin on iloa Lindyhopin tanssijoita katsellessa, 

Stockholm Open 2009 at Chicago Swing Dance Studio - Shines
Lindyfest 2010 Instructor Jam
Lindy SM 2010 xvid
Lindyfest 2010 Frankie Tribute
VSO 2006 Phil and Leslie Lindy Hop

Lavatyyliä:
Lindy 04 2010 07 04 xvid

oppia / how to do this:
Ultimate Lindy Hop Volume 1 - Fundamentals and Essential Steps - DVD Trailer 1.mov
Ultimate Lindy Hop Volume 2: The Charleston - DVD Trailer 1.mov
Ultimate Lindy Hop Volume 3: Flash, Shine, and Advanced Steps - DVD Trailer 1.mov FreeSwingDanceLessons.com : Lindy Hop : Boing Boing (Advance
How To Dance The Lindy Hop : Swing Out Variation Kick Away in the Lindy Hop
How to Do the Lindy Hop Swing Dance : Following a Free Spin in Swing Dance
How To Dance The Lindy Hop : Swing Out Variation Kick Away in the Lindy Hop
How to Do the Lindy Hop Swing Dance : Following a Free Spin in Swing Dance
How to Do the Lindy Hop Swing Dance : Following the Solo Turn in Swing Dance
FreeSwingDanceLessons.com : Lindy Hop : Boing Boing (Advance

kotimaista:
lindy 2010 kurssi Lappeenranta
Lindy 06 2010 07 06 xvid I
Lindy SM 2010 xvid

Lue myös wikipedia/Lindy_hop

1 kommentti:

Anjuusa kirjoitti...

Musiikki on niin mukaansatempaavaa...mutta näillä vuosilla ja nivelillä ei tulis kuuloonkaan moinen meno. Tosi ilomeininkiä !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...