lauantai 4. helmikuuta 2012

63. calypso♬    ♪ 
Kysymys:
(iGS Web (14.10.2011) 

Calypson rytmit vievät mennessään enkä malta pysyä paikoillani, mutta kuinka ja millä askelilla tätä musiikkisuuntaa voisi tanssia? Voisiko tätä tanssia myös paritanssina?

Vastaus:
Calypso-musiikki syntyi Trinidadissa, jossa Afrikasta tuodut orjat käyttivät musiikkia kommunikointi-välineenään. Britit lakkauttivat orjuuden Trinidadissa 1830-luvulla, ja tämän jälkeen calypson suosio vain kasvoi. Sekä calypso-musiikki että –tanssi olivat keino ilmentää yhteiskunnallisia epäkohtia. Tanssin avulla on sekä protestoitu ja syytetty että ylistetty ja iloittu.

Calypson tanssimisesta jotkut ovat sanoneet, että riittää, kun liikkuu musiikin tahdissa ja antaa sen viedä, eikä mitään määrättyjä tanssiaskeleita tarvita. Internetistä löytyy toisaalta myös askelkuvioita, joita voi käyttää calypsoa tanssittaessa. Tässä linkki, jossa kirjallisesti selitetään askelkuvioita englanniksi: http://www.ehow.com/how_2083794_do-calypso.html
Kannattaa huomioida, että karnevaaleissa tanssittava calypso ja sen ”yökerhoversio” lienevät aika erilaisia.
Voiko calypsoa sitten tanssia paritanssina? Yleensä calypsoa tanssitaan yksin tai ryhmässä, mutta mikään ei estä tanssimasta calypso-musiikin tahtiin myös parin kanssa, joko vapaasti improvisoiden tai esimerkiksi edellä mainitun videolinkin kuvioita käyttäen. Jos tanssitaan parin kanssa tanssiotteessa vastakkain (kannattaa käyttää ns. avointa tanssiotetta eli ollaan käsivarren mitan päässä toisistaan), on toisen partnereista vain siinä tapauksessa tehtävä kuviot peilikuvana.
Read more
http://caribplanet.homestead.com/101.html
lainaus: kirjastot.fi
    ♪ 
II vastaus:
(Englanninkielisestä vastauksesta googlen käännös kysymykseen miten calypsoa tanssitaan.)
Kuten Gibbsy sanoi ei ole virallista muotoa tanssia calypso, annat mennä vaan virran mukana. Kuuntele Calypso musiikkia ja tee omia juttuja, vain mennä voittaa, jos sinusta tuntuu siirrä lantio puolelta toiselle sitten keskustaan, hypi, jos tuntuu siltä ja jos haluat huutaa, tee se. Kyse on mitä tunnet, kun kuuntelet musiikkia. En voi itse kuunnella Calypso musiikkia ilman tanssia tai edestakaista lantioliikettä. Seuraa sydäntäsi ja vain nauti musiikista ja pidä hauskaa sen kanssa.


       ♪ 

Woman del callao

musiikkilinkkejä / music
Harry Belafonte - Jump in the Line (With Lyrics)
Calypso Band Music www.rythmtrail.com Steel Pan Drums Steel Drum Band
Classic Calypso
The Calipso - Original song played with a Steel Drum from Spain (Málaga)2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sûrement très difficile à danser, mais j'aimerais savoir danser le calypso. C'est très sensuel et exotique...
Bon week-end à toi!

Antonio Machado kirjoitti...

Beautiful post!
A hug

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...