lauantai 11. helmikuuta 2012

64. bossanovaTätä opetettiin 60-luvulla tanssikoulussa, mutta nykyisin jos sattumalla jossain soitetaan bossanovaa, niin sitä tanssitaan miten sattuu, miehen taidosta ja mielikuvituksesta riippuen, yleensä kai foxina tai jonkinlaisena sambamuunnoksena tai sitten "hitaana".... Luulisin. Korjaa jos olen vääräässä... :)

♬  
Bossa nova on brasilialaisen musiikin lajityyppi. Se kehittyi 1950-luvulla Brasilian sambasta, afro-amerikkalaisesta jazzista ja klassisesta musiikista. Bossa nova on sambaa harmonisempaa, eikä lyömäsoittimilla ole siinä yhtä keskeistä asemaa. Kappaleiden sanat ovat portugaliksi. Se on rytmikkäämpää kuin klassinen musiikki ja yleensä vähemmän improvisoitua kuin jazz, vaikkakin tyyli on saanut paljon vaikutteita jazzista.
wikipedia
Reed more:
How to dance Bossanova
♬   ♪      ♩  ♬


♬   ♪      ♩  ♬


♬   ♪      ♩  ♬
music:
 
 
Leer más: 
bossa-mag.spaceblog

♬   ♪      ♩  ♬

3 kommenttia:

AnnaY kirjoitti...

Sitä minä olen miettinyt, näitä tanssiesittelyjä lukiessani, että aikapaljon olet jo tähän mennessä tansseja löytänyt ja varmaan niitä on vielä varastossakin.

Sitäkin olen miettinyt, että mistä tanssi, se ensimmäinen, syntyi? Syntyikö se siitä, että ihmistä papeli ja hän hyppi lämpimikseen, vai siitä, että että varhainen ihminen kertoi lajitovereilleen liikkumalla tunteistaan ja tarpeistaan. Siis ennen kuin kehittyi puhuttu kieli?

Tanssiminen on saattanut olla tapa "vietellä", niinkuin on lintujen soidintanssit, ehkä ihminen on alkanut niitä jäljitellä.

Tästä sitä riittäisi pohdittavaa. Ja jos joku on näitä asioita jo tutkinut, olisi mukava tietää kuka.

Ansiokas blogi edelleen ja sisältää paljon hyvin jäsenneltyä ja kerättyä tietoa!!!

Anonyymi kirjoitti...

Musique sublime!... Mais il faut avoir un minimum de sang brésilien pour bien danser la bossanova. Peut-être dans une autre vie?...
Bon dimanche!

Mags kirjoitti...

Olen aivan pyörällä päästäni täällä tanssin maailmassa :-D

Et varmaan ole hoksannut, että vinkkasin tähän blogiisi omassani, tunnustuksen myötä ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...