lauantai 26. toukokuuta 2012

76. tankotanssi (pole dance)♬  ♬  ♬

Tankotanssi on akrobatian, tanssin ja kehonhallinnan yhdistelmä, jossa käytetään lattiasta kattoon ulottuvaa tankoa. Liikuntamuotona laji kehittää erityisesti voimaa, notkeutta ja koordinaatiota, joten pienetkin ja helpoilta näyttävät liikkeet vaativat jokaisen lihaksen saumatonta yhteistyötä.. Sen lisäksi tankotanssi kohottaa itsetuntoa.


Vaikka laji on Suomessa uusi, maailmalla sitä on harrastettu jo useita vuosia. Kuntoilumuotona laji yleistyi ensin julkkisten joukossa, mutta viime vuosina lajin suosio on kasvanut räjähdysmäisesti myös “tavisten” keskuudessa. Tällä hetkellä se on yksi nopeiten kasvavista liikuntamuodoista maailmalla. Edelläkävijämaita ovat Englanti, Australia ja Yhdysvallat.


Vaikka monien mielissä tankotanssi varmasti yhdistyykin automaattisesti strippiklubeihin, ei lajin kuntoilumuoto ole ylitsepursuavan eroottinen. Tanko on kuntoiluväline siinä missä vaikkapa rekki telinevoimistelijalle. Tankotanssi ei siis automaattisesti ole strippausta, eikä tunneilla riisuta vaatteita. Edes tankotanssin juuret eivät juonna strippiklubeille, vaan kiinalaiseen sirkukseen. Lajin katsotaan olevan 2000 vuotta vanha.  Lajista järjestetään myös maailmanmestaruuskisoja.

wikipedia

Read in english:
wikihow.com/Learn-Pole-Dancing
Marcela - Dancing at Ye Olde Axe in London
Pole Dance Freestyle - Moby Porcelain
Pole and Belly Dance
♬  ♬  ♬

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...