sunnuntai 9. helmikuuta 2014

106. Hip Hop LindyHip hop Lindyn historia sijoittuu Yhdysvaltoihin, jolloin nuoriso omaksui vaikutteita vanhoista swing-tansseista ja alkoi kehittää omaa tanssiaan, jota voitaisiin tanssia nykymusiikkiin. Tanssi on viiteenkymmeneen vuoteen ensimmäinen paritanssi, joka on kehittynyt senhetkisen nuorison keskuudessa ja jota tanssitaan nykymusiikkiin.


Hip hop lindy (myös ghetto swing tai hip hop swing) on swing-tanssi, joka on yhdistelmä hip hoppia ja lindy hoppia. Tanssin jalkatekniikka ja rytmi perustuvat hip hoppiin, kun taas paritanssille ominaiset kuviot tulevat suoraan perinteisistä swingtansseista. Mutta tyyliltään hip hop lindy poikkeaa silti muista perinteisistä tansseista, koska sille on ominaista hiphopmainen energisyys ja rentous.


Hip hop lindyssä pojilla on viejän rooli ja siinä opetellaan kuvioita joita tanssitaan poikien haluamassa järjestyksessä. Mutta vaikka pojat vievät, niin tyttöjen rooli ei ole vain seurata. Tilaa omalle tulkinnalle jää rajattomasti.

Hip Hop Lindyä voidaan tanssia discoissa, koulubileissä ynnä muissa nuorisojuhlissa ja varusteiksi käyvät mitkä tahansa rennot vaatteet ja kengät, joissa on helppo liikkua.

wikipedia /Hip Hop Lindy

1 kommentti:

MARTY kirjoitti...

it's nice to see good dancers !
love these videos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...