lauantai 11. kesäkuuta 2011

28. pasodoble♬    ♫    ♫ 

Tässä tanssi, jota latinalaisissa maissa tanssitaan “yleisissä tansseissa” (kuten sitä tanssittiin Puerto de La Cruzissa), mutta enempi se on tuttu kilpatansseista.

Vaikka Paso doble -musiikki ja -tanssi mielletäänkin joko kilpatanssiin tai liberialaiseen kansantanssikulttuuriin, on taustalla pitkä ja sekava historia muinaisista kulttuureista.
Paso doble (tarkoittaa espanjaksi kaksoisaskelta) on espanjalainen musiikki- ja tanssimuoto.
Pasodoble on rytmiltään marssimaista ja sitä soitetaan erityisen paljon härkätaisteluissa ja kuuluisille härkätaistelijoille onkin omistettu nimikkopasodoble.


Tämän lisäksi Paso doble on erittäin suosittu kilpatanssi. Paso Doble perustuu härkätaistelijan areenalla tekemiin liikkeisiin, jossa miehellä (härkätaistelija) on keskeinen asema hänen hallitessa punaista muletaansa elämän ja kuoleman kamppailussa ja nainen on ajoittain “muléta” (härkätaistelijan punainen viitta) ja ajoittain härkä. Tanssin tunnusmerkkeihin kuuluu jämäkkyys ja lähes sotilaallisen tarkka ajoitus sekä kurinalaisuus kuvioiden suorituksessa. Paso doble luetaan latinalaistansseihin.
Lähde: Wikipedia


  
Paso Doblea tanssitaan hyvin usein saman espanjalaisperäisen kappaleen (Spanish gipsy dance) tahtiin, jolloin koreografiatkin on tehty valmiiksi juuri tuohon musiikkiin.

♫    ♫

Paso Doble - Michal Malitowski & Joanna Leunis
2009 Blackpool DC Maurizio Vescovo & Melinda Törökgyörgy Paso Interpritation
Sergey Surkov & Melia - Paso Doble (WSSDF2007)
treenitunnilla:
Dance class - Paso
opetusta
Paso Doble Beginner Lessons
♫    ♫ 

3 kommenttia:

Kaya kirjoitti...

Orvokki, en tiedä tätä tanssia ja olen seurannut sitä ensimmäistä kertaa.Ensimmäinen video on niin erilainen. Odotin ja odotin musiikkia ja ajattelin että tämä on tanssia ilman musiikkia ja se on ihana, koska se on ja vasta myöhemmin musiikki tuli.kaunis tanssi.

Ja toinen tanssi on hieman suorituskykyä. Se on keskustelu ja tarina. Rakastan sitä paljon. Palaan katsomaan sitä monta kertaa.

Kiitos jakaa kanssamme nämä tanssit ja musiikki. Olen hyvin vaikuttunut !!!!!

Hauskaa viikonloppua!!

Anjuusa kirjoitti...

Olipa taas kivaa katsottavaa.. ja mikä ihana sinitipu lennähteli ylösalas.
Paljon vaivaa näet tämän kokoamisessa, kiitokset !!!

atronii kirjoitti...

Kilpatanssia en ole harrastanut, mutta paso doblesta pidin jo 90-luvun alussa. Paras kappale on Capote de grana y oro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...