keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

29. cumbia       ♫      ♫ 
Cumbia on tunnetuin Kolumbian kansantanssi. Se on syntynyt Kolumbian Karibian rannikolta. Se on rytmi, joka parhaiten kuvaa Kolumbian kansanperinnettä (folclor). Sanotaan, että Cumbiassa nähdään “El Triple Mestizaje”, Kolumbialaisen kulttuurin kolme peruselementtiä: afrikkalaiset,intiaanit ja espanjalaiset.
Cumbian afrikkalaisia elementtejä ovat: rummut, miesten tapa liikuttaa vartaloa, sekä miesten askeleet (vaikka Länsi-Afrikkalaisissa näkyy myös vastaava askel, Kolumbialassa sanotaan, että se askel muistuttaa siitä, kun orjat liikkuivat kahleet jalassa).
Intiaanien elementi on naisten tapaa liikkua.
Espanjalainen elementi on puvut, siis leveä hame ja tapa liikuttaa sitä.
Tavallisia soittimia ovat muun muassa kitarat, harmonikat ja lyömäsoittimet. Nykyään cumbia on yleistä kaikkialla Latinalaisessa Amerikassa.


Kolumbiassa tytöt käyttävät mekkoja ja pojilla on hatut. Mekot ovat erittäin pitkiä ja erittäin kauniita. Cumbiasta on olemassa monia erilaisia ​​versioita. Cumbia on erittäin tärkeää Kolumbian kansalle ja tanssi edustaa heitä ja heidän kulttuuriaan. 
Lähde: Salsa.fi, wikipedia, google
    ♫ 

Meillä cumbiaa tanssitaan lattaritanssijumppatunneilla ja -seuroissa, ja on tätä ympätty zumbaankin. Mutta lavoilla ei cumbiaa (juuri) tanssita.
Minusta se on letkeä ja kiva tanssi. Tietenkin tällä taidolla tanssittuna se ei yllä lähestulkoonsakaan videoiden tasoon, mutta silti.. hauska sitä on yrittää tanssia.. :)


    ♫ 

Ja tässä askeleet:
How to do Cumbia Dancing : How to Put Cumbia Dance Steps Together

Musiikkiesiintymisiä
Selena Live @ San Antonio (1991) - Baila Esta Cumbia
La Cumbia” Cuba Club 
   
 

2 kommenttia:

Mustaleski kirjoitti...

Hellurei orvokki, minulla taitaa olla ne cumbia-askeleet nyt menossa ihan eri tyylisesti.. kahleina kiire, muutto ja remontti:) Valoista jussia Sinulle:)

Sartenada kirjoitti...

Hienoa, että Cumbia on tuttua. Minä pidän Cumbiasta kovasti ja minulla on muutama sata levyä niitä. jokaisessa maassa Cumbia on erilainen. Chilen, Perun, Ecuadorin, Venezuelan, Meksikon ja Costa Rican Cumbioissa on huima ero.

Itse pidän Chileläisestä Cumbiasta paljon. Cumbiaa voi tanssia myös rivitanssina. Netti pullistelee niitä. Tämä on minun suosikkin vuosien takaa:

Line dance - Cumbia Semana.

Hyvää viikkoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...