lauantai 3. joulukuuta 2011

56. reggaetonReggaetón on tämän hetken suosituin latino tanssi koko maailmassa. Se tuli suosituksi 1990-luvun lopulla latinalaisen Amerikan nuorten keskuudessa ja on levinnyt ensin Pohjois-Amerikkaan ja sieltä koko maailmaan. Se villitsee kuuban kaduilla ja diskoissa sekä latinalaisen amerikan ja euroopan yökerhoissa “latinohiphop” musiikillaan, tanssi on sensuellia ja seksikästä.

Musiikkiin keskeinen elementti espanjankielistä räppäystä ja kovia bassoja. Reggaetón artistit ovat ylivoimaisesti kotoisin Puerto Ricosta, ja sitä pidetään myös lajin kotimaana. Maailman suisittuksi  ja tunnetuin reggaetón biisiksi noussut kappale  “Gasolina” on myös puertoricolainen artistin Don Omarin säveltämä.

Reggaetón on erittäin monipuolinen ja intohimoinen tanssi. Se on oikein katutanssi joka on saanut vaikutteita eri tanssilajeista, mm. afrotansseista, hip hopista ja Karibian ja Etelä-Amerikan perinteisistä tanssityyleistä. Sen liikeet ovat voimakkaita, energisiä ja joskus eksplisiittisiä ja peittelemättömiä.

Reggaetón liikkeissä pääsee käyttämään koko vartaloa, erityisesti lantiota ja vyötäröä. Koska Reggaetón on todella hyvää liikuntaa vartalolle sitä käytetään myös erilaisessa Latino Aerobic tunniellakin.
Tanssikoulu Ritmo Fresco, Salsa de Cuba
♫  ♪    ♪


Reggaeton on yksi tämän hetken muotitansseja maailmalla ja tulossa vahvemmin myös Suomeen. Musiikillisessa mielessä se on eräänlainen populaarilattarimusiikin ja hip-hopin risteytys, mille on luonteenomaista terävä ja mukaansatempaava lattaripohjainen rytmi yhdistettynä vokalistin räppäykseen. Tanssina reggaeton on pääsääntöisesti ilman tanssiotetta tanssittava tanssi, jota voi tanssia yksin, parin kanssa, tai ryhmässä. Vaikka reggaetonissakin on tiettyjä vakiintuneita askeleita, niin ne eivät suinkaan ole se tärkein asia, vaan tässä tanssissa keskitytään vartalonkäyttöön ja sen eri osien liikuttelemiseen musiikin tahdissa. Reggaetonia voi siis tanssia vartalollaan ottamatta askeltakaan. Haastavaa, vai mitä?
Salsa Oulu

♫  ♪   

Learn to Dance Reggaeton 1 of 2
latin girls “reggaeton dancers”
Video USCO baile concurso reggaeton.flv

2 kommenttia:

Mustaleski kirjoitti...

Huh, melkoinen taitolaji tämäkin. Vähän naurattikin tämä "tipuilu", mutta tuo alimmainen video oli jo aika hottia:)

Cildemer kirjoitti...

He he he! I'm too old now! But if I was younger I'd like too;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...