lauantai 12. marraskuuta 2011

52. hip hop   
Hip hop on Yhdysvalloissa, New Yorkin Bronxissa 1970-luvun alussa syntynyt, urbaani alakulttuuri. Hip hop syntyi, kun köyhät ihmiset (eritoten afro-amerikkalaiset) halusivat tehdä itse musiikkia ja saada äänensä ja mielipiteensä kuuluviin esikaupunkialueilla ns. ghetoissa, ja se sai vahvoja vaikutteita esimerkiksi Jamaikalta.

Jamaikalaisen DJ Kool Hercin voidaan sanoa olevan varsinainen hip hopin alullepanija. Hän toi Bronxin klubeille rankempaa ja kovempaa musiikkia käyttäen äänentoistojärjestelmää, eli sound systemiä. Hip hop -kulttuuriin on perinteisesti mielletty neljä osa-aluetta, MCing, DJ-työskentely (engl. DJing, turntablism), breakdance ja graffitimaalaus. Hip hop -kulttuuriin kuuluu usein myös poliittinen aktivismi, muoti, slangi, jargon ja muita vastaavia alakulttuureille tyypillisiä elementtejä.


   

Hip hop -tanssia ei pidä sekoittaa breakdanceen, jonka elementtejä kylläkin käytetään osana Hip hop -tanssia. Myöhemmissä vaiheissa hip hop -tanssiin on yhdistynyt merkittävä määrä vanhoja ja myöhemmin syntyneitä tansseja kuten Lindy Hoppia, steppiä, afrikkalaista ja afroamerikkalaista tanssia, breakdancea, reggaeta, capoeiraa, housea, hypeä, New Jack Swingiä, jammingia ja discotanssia. Rytmin vaihdokset ovat tyypillisiä hip hopille. Hip hop -tanssijoilla on oma tyylinsä, joka kehittyy harrastajille ajan myötä.

2000-luvulla locking ja roboting olivat vallitsevia tanssimuotoja. 70-luvun loppupuolella The Electric Bogaloo LOCKERS/The Electric Bogaloos–ryhmä toi yleiseen tietoisuuteen uudet hiphop-tanssit, jotka ovat popping ja boogalooing.


Nykyiset Hip hop -tanssit eivät ole suoranaisesti kytköksissä hip hop -kulttuuriin. 70-luvulla silloisilla hip hop -tansseilla oli tiivis sidos Yhdysvaltain länsirannikon hip hop -kulttuuriin. Hip hop -kulttuurin tanssillinen elementti on breakdance, joka on syntynyt varsinaisia hip hop -tansseja myöhemmin Yhdysvaltain itärannikolla.
wikipedia
Lue enempi: http://fi.wikipedia.org/wiki/Hip_hop
In english: http://en.wikipedia.org/wiki/Hip_hop

   


   

Pop Lock it Drop it.MP4
LES TWINS New Video 2010
locking show - Urban Dance Team
Hip hop dance competition
locking

Näin opit.. / How to do Hiphop
Basic Locking
Elite Expression 004 - Popping Dance Step Combo DVD Perview
C-Walk Tutorial
How to moon walk like Michael Jackson
SyLo - Heel Toe C-Walk Tutorial
Zapp & Roger - Slow & Easy: Popping Freestyle

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

J'aime toujours les danses que tu proposes.
J'aimerais quelques boléros si tu peux.
Bon week-end!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...