keskiviikko 16. marraskuuta 2011

53. bolero


1.

♫    ♪ 

Bolero, tanssi, joka nimikkeenä sekoittaa ainakin minut. "Meidän" rumbaa, niin kilpatanssi rumba kuin lavarumbakin, kutsutaan latinalaisissa maissa boleroksi, ja toisaalta tanssi nimeltä  (Cuban) rumba on siellä aivan erilaista. Ja en ole varma, joskos boleroa tanssitaan vielä erilaisella tyylillä, ainakin videot antaisi sellaisen vaikutelman.  Numeroin videot, on siten helpompi mainita mahdollisessa kommentissa... :D

   
Bolero, a dance, which at least in the title mix me. "Our" rumba, which we known as the ballroom rumba and as the pallet is in latin countries called bolero, and (Cuban) rumba is there quite different. And I'm not sure if the bolero is danced by a other different style, the videos at least give that impression. I put the numbers into the videos, so it is easier to comment... :D 

  ♪ 

2.

(Kuubalainen) Bolero on kaikkien modernien latinotanssien alkujuuri tai vähintäänkin niiden tärkein innoittaja. Se syntyi 1800 luvun lopussa Kuuban Santiagossa ja levisi sieltä kaikkialle latinalaiseen amerikkaan, aina Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa myöten. Tanssijoita kiehtovat etupäässä vanhat mestarit. Boleroa tehdään vielä tänäkin päivänä, tosin modernimmalla otteella.

3.

The (Cuban) bolero was born in Cuba’s Santiago in the end of 1800 and later on it spreaded all over the latin countries. Bolero is the roots or at least one of the biggest inspirers of nearly all the modern latin dances. The bolero dancers like to listen the old masters. The best Boleros of today like Raulin Rodriguez, Leanardo Panigua and Joan Sebastian are excellent enough to compete with the old evergreens.

4.

Latinot käyttävät romanttisesta iskelmämusiikista termejä balada ja pop. Samaan tapaan kuin Suomessa, iskelmämusiikista vain osa on tanssittavaa. Niin myös latinomaiden baladoista ja pop-musiikista vain osa on tanssittavaa ja tapauksesta riippuen se on lajikkeena joko romanttista salsaa, bachataa, cumbiaa, vallenatoa, mariachia, chachata tai boleroa.

5. 

Latinos call romantic pop music baladas or pop musica. As you know, pop music is not always danceable. Latin baladas are mostly for listening. Some of them are romantic salsa, bachata, cumbia, vallenato, mariachi, chacha or bolero music.

6. 

Bolero oli aikoinaan kaikkien latinoiden tanssimusiikki ja niinpä sitä tanssittiin lähes äärettömän monella tavalla. Boleroon ei siis ole yhtä ja ainutta referessitanssitapaa.
Kilpatanssi- ja lavarumba pohjautuvat (kuubalaiseen) Boleroon. Latinot säästävät kuumuuden tähden tanssienergiaa ja perustavat boleronsa pehmeämpään ja jatkuvaan liikkeeseen, jossa tanssiyhteisöstä riippuen aloitetaan rytmin ykkösellä, kakkosella tai jollain muulla.

7. 

In the ancient days all the latinos were dancing bolero, which means unlimited amount of ways to dance it. Bolero is basically the same as ballroom competition rumba and the Finnish social rumba dance. Latinos in hot countries save the dance energy, which makes their style continuous soft movement.

8. 
Bachata Bolero

9. 
Iki-ihana tanssi Maurice Ravel:n Bolero-musiikin tahtiin.
Wonderfull dance by Maurice Ravel Bolero.

Lue täältä enempi, also in english: http://www.bachata.fi/b/opettajat/Bolero.html

3 kommenttia:

marizan42 kirjoitti...

Oi,oi, Bolero ja Rumba ovat aivan ihania tansseja ja se musiikki....

Richard Moisan kirjoitti...

Tu es très gentille. Merci beaucoup. J'ai tout regardé, et tout me plaît. Mais, de loin, mon préféré est le n°2.
Bonne journée à toi et encore un grand merci.

Mustaleski kirjoitti...

Tanssisi numero oli jotenkin tuttu?? Ja tämä bolerokin nimeltään mutta ei ehkä muuten ja todellakin tapoja on monia, ehkä tämä on vähän liian kehittynyttä minulle:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...