perjantai 27. tammikuuta 2012

62. limboLimbo on Trinidad ja Tobagon saarivaltiosta tunnetuksi tullut tanssi. Tanssija liikkuu karibialaisten rytmien tahdissa, taivuttaa itseään taaksepäin ja tanssii vain jalkapohjillaan lattiaan tukeutuen vaakasuoran riman alitse koskettamatta rimaa tai lattiaa. Muut tanssijat alittavat vuorollaan riman, jota lasketaan asteittain alemmaksi kunnes vain yksi on pystynyt sen alittamaan kaatumatta selälleen. Katsojat ja muut tanssijat laulavat ja kannustavat tanssijaa taputuksin ja huudoin.

Limbo, jota kutsutaan myös “rimanalitustanssiksi” oli alun perin rituaali, jota esitettiin hautajaissa. Sitä alettiin 1960-luvulla tanssia maailmalla esiintymislavoilla yleisön viihdyttämiseksi. Viime vuosina paremmuudesta kilpailua limboa tanssien on käytetty sosiaalisen alkukankeuden poistoon Karibian alueen ohella maailman muissakin trooppisissa lomakeskuksissa. Näissä kilpailuissa voittaja yleensä palkitaan.

♬    


Tulilimbo (fire limbo) on ammattitanssijoiden esittämä tanssin muunnelma, jossa tanssijan tehtävänä on alittaa palava rima. Tanssija saattaa myös sytyttää rimassa olevan palavan aineen puhaltamalla suustaan alkoholia palavan soihdun läpi.
Wikipedia
Reed in english
How to Limbo Dance
  ♪  


♬   ♪   ♬Guinness World Record- Limbo
amazing limbo 

1 kommentti:

maximex kirjoitti...

Pidän. Ja tieks mitä, vaikka tansii ei suoranaisesti ole mielitanssini :DDDD sattuneesta syystä ( esim.polvivammani)
niin kiva kuitenkin muistella:
Kuinka limbo tanssitaan, helppo juttu eikös vaan. Hyvä tuo linkki, videoon.

Tarkastin, kun muistin silloin kansakouluaikana ennätykseksi (opettajamme) mainittiin 18 cm, alta kadenkymmenensentin joka tapauksessa.

No liki ainakin liippasi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...