torstai 6. marraskuuta 2014

118. Polynesialainen Hako / Baltic Circle -festivaali


Esitykset Baltic Circle -festivaalilla (Helsingissä) vain TI 11.11. ja KE 12.11.  
(Mediakeskus Lume , Hämeentie 135 C )

WAR-esityksen koreografisena materiaalina ovat polynesialaiset tanssit, kuten Hako – yksi Rapa Nuin kuuluisista sotatansseista, joita rekonstruoitiin ja kehitettiin Pääsiäissaarilla 1980- ja 90-luvuilla. Turismin vaikutuksille alttiissa ympäristössä nämä ”perinteiset” tanssit toimivat sekä identiteetin rakentamisen välineenä että selviytymisstrategiana.

WAR-esityksessä taiteen jakoa nykytaiteen ja perinteisen taiteen välille käsitellään kolonialismin jatkumona. Amanda Piña ja Daniel Zimmermann käyttävät Rapa Nuin repertuaaria siirtääkseen sodan aihion globaalille tasolle. WAR on tanssillinen manifesti taiteen etenevästä homogenisaatiosta sekä maailmasta, joka edustaa sorrettuja, muuttuneita tai kadotettuja näkökulmia. ”Post-eksoottisella” lähestymistavalla luodaan yhteys aggressiivisen laajentumispolitiikan ja sitä mahdollisesti vastustavan kehon välille.

Lisätiedot:
 http://balticcircle.fi/fi/events/amanda-pina-daniel-zimmermann-nadaproductions-autchi-autsui-war-ein-kriegstanz/

"...Baltic Circle on kansainvälinen nykyteatteri-festivaali, joka järjestetään aina marraskuussa esityskohtaisissa tiloissa Helsingissä.. "1 kommentti:

Knipsa Passtscho kirjoitti...

And here I will also read because it has even more music in it and I love dancing :). Just have no dancer :(

Knipsa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...