torstai 25. syyskuuta 2014

117. Cueca (Chile)"Cueca on kosiskelutanssi, joka tunnettiin jo Espanjan siirtomaavallan aikana, se on nopea ja rytmikäs tanssi. Tanssipari lähentyvät toisiaan ja vetäytyvät kauemmaksi, liikkuen kiertävät toisiaan, nenäliinat heiluen. Chilen merimiehet otti tanssin Meksikoon (jossa se tunnetaan "Chilena")."

 

"... Vaatteet ovat hyvin perinteisiä Chilen vaatteita. Miesten tanssiin kuuluu huaso hattu, paita, flanelli poncho, ratsastus housut ja saappaat, lyhyt takki, ratsastus saappaat ja kannukset. Naiset käyttävät kukallisia mekkoja. Cueca tanssi muistuttaa kukko-kana suhdetta. Mies lähestyy naista ja tarjoaa käsivartensa, naiset seuraavat häntä ja he kävelevät ympäri huonetta. Sitten he kohtaavat toisensa ja pitävät nenäliina ilmassa, ja alkavat tanssia. He eivät koskaan kosketa toisiaan, mutta silti pitävät yhteyttä ilmeiden ja liikkeiden välityksellä. Valkoinen nenäliina on vilkuttamista varten ..."
 

"... Tällä hetkellä cueca pääasiassa tanssitaan maaseudulla, sekä Chilen vuosittaisen kansallisen juhlan aattona syyskuun 18. Cueca turnaukset ovat suosittuja tänä aikana vuodesta.... "
Cuecaa tanssitaan myös mm. Perussa, Argentiinassa ja Boliviassa, mutta tanssit eroavat toisistaan jonkin verran.


LA CUECA SOLA AFDD "Homenaje a Nuestros Desaparecidos Patio 29"
Campeonato de Cueca Chora en Viña del Mar 27-4-2013
CURSO DE CUECA
Cuadro Huasos - Tierra Chilena
Cueca Brava, San Felipe Chile
DANZA DEL NORTE GRANDE : CUECA NORTINA
CUECA CHILENA MIERDA II
CUECA CAMPESINA CHILE

Tanssioppia / How to dance :
CURSO BASICO CUECA RITMICO-ESCOBILLADO-GIROS-ZAPATEO Y ADORNOS Mapu Rhaien,María Inés Nahuelquín
CURSO DE CUECA  
---
Lisäksi voit lukea täältä englanninkielellä:
memoriachilena

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...