maanantai 17. tammikuuta 2011

Ensimmäinen askel F


Videona on hidas valssi, sopii aloitusmusiikiksi, koska se on tanssi, 
mitä aletaan ensimmäiseksi opettelemaan, ja on peruskamaa koko alkeisopiskelulle.
---------

(Hieman mukaeltu, Orvokki4you-blogissa 2010.) 
Tässä oli toistoa tuon "tanssi vei sieluni" kanssa, joten yhdistelin raakasti  :)
Elämässä pitää olla tanssia, tanssia ja taas tanssia – pikku hiljaa olin tanssissa kaulaani myöten :).

Sitä tuli sitten muutama lavatanssitunti käytyä ennenkuin  syksyllä -95 tapasin kaverin, joka houkutti ensin harrastamaan kilpatanssia, ja jonka kanssa sitten tanssin koko "kilpatanssiurani". Hän oli jo Terpsikhoren harrastelijaryhmässä ja kun hänellä oli siellä entuudestaan vakipari, niin mä menin itsekseni toiseen seuraan, Swingiin, aloittelijakurssille, oppimaan hieman alkeita ensin. Ekalle tunnille oli kokoontunut joukko innokkaita, sekä naisia että miehiä ja muutama pariskuntakin. Piti pitää kiirettä, että sai parin itselleen, ja niinpä huomasin tanssivan söötin, mutta puheliaan kaverin kanssa. Loput naisista kutka ei ehtineet saada miestä hyppysiinsä, lopettivat, kun ei ole mitään mieltä treenata ilman paria.

Olin ottamassa ensimmäistä askelta kohti kilpatanssi"uraani". Sillä kilpatanssialkeiskurssit päättyy aina F-katselmukseen, joka on välttämätön, jos aikoo joskus kilpailla. Niinpä meidätkin laitettiin joulun alla sellaiseen leikkikisatilanteeseen, kävelimme jonossa lattialle käsikädessä, me ehkä 7–8 paria, miehillä oli numerolappu selässä, tanssimme muistaakseni 4 tanssilajia. Tuomareina oli opettajamme ja muutama seuran konkari. Tietenkin meitä jännitti tilanteen outous, emmekä tienneet läpäisemmekö vai emme. Askeleet oli hukassa ja rytmikin saattoi olla sitä sun tätä. Olimme parini kanssa pulisseet tunneilla niin paljon :) ettei aina kaikki oppi ollut tullut perille. Mutta tietenkin kaikki pääsi läpi ja saimme F-paperit. Joissakin isoissa seuroissa, joissa on useita kymmeniä aloittelijoita, käytäntö saattoi olla toinen. Ehkei ihan kaikki päässeet ensi yrittämällä läpi.

Tämä alkeiskurssi loppui sit alkuvuodesta, kun parini oli lopetettava töiden takia. Mutta ei se haitannut, sain hiukka treenausta tältä omalta kaverilta, kun hän opetti minulle joitain kuvioita tansseista, joita he siellä Terpsikhoren harrastelijaryhmässä oppivat, epämääräisesti pystyi jopa muistamaan niitä naisten askeleitakin!

Ja kesällä liityin Terpsikhoreen itsekin, kun hän ronskisti vaan vaihtoi parinsa minuun :), pääasiassa treenattiin vakioita. Harrastelijaryhmä oli muuttunut alkuvuodesta kilpatanssiryhmäksi ja useimmat parit oli jo silloin lähtenyt kisailemaan. Ryhmä oli pieni, muistaakseni vajaa 10 paria. Me oltiin kuitenkin mukana ilman aikomustakaan ryhtyä kilpatanssijoiksi. Käytiin kerran viikossa yhteisvalmennuksessa, kerran oltiin jollain kilpatanssileirillä ja siinä se. Kotona treenattiin pienesti (ilman kismaa...) ja käytiin lavoilla tanssimassa joka viikko.

Kunnes opettajamme huomautti loppuvuodesta 96, että olis meidänkin aika ryhdistäytyä, kun olemme vika kisaamaton pari. (Tai sitten ulos – oli ääneensanomaton uhkaus..)
..jatkuu..
. . . . .
orvokki xxx

4 siirrettyä kommenttia:


taivaantulet kirjoitti...
jatkoa!
AnnaY kirjoitti...
Lisää kiitos, mielenkiintoista!
jupeta kirjoitti...
vauhdikasta menoa , videos ja tekstis,,,,,,,
orvokki4 kirjoitti...
Kiitti kiinnostuksesta.. :) Varmaan jossain vaiheessa jatkoakin tulee, vastahan mä tuossa aloittelin sitä kovaa rääkkiä, ja ihanata tanssiaikaa. :D

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...