keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

67. balboa

 

Iloisen mielen tanssi. Tätä ei voi katsoa (tanssia) ryppyotsaisesti. 
Ja entä musiikki, se on mukaansatempaavaa.
  ♪    ♪

Balboa on swing-tanssi joka syntyi 1920-luvulla. Toisin kuin muita swing-tansseja, Balboa tanssitaan tanssiotteessa tiiviissä vartalokontaktissa, jossa vartalot koskettavat toisiaan reidestä rintaan asti. Balboan kauneus on nimenomaan tanssijoiden välisessä kontaktissa ja kommunikaatiossa, jota katsoja ei välttämättä pysty näkemään. Balboa onkin koettu enemmän “tanssijan tanssiksi” kuin näytöslajiksi.

Balboan perusta on sen verran yksinkertainen, että sitä voidaan tanssia myös hyvin nopeatempoiseen musiikkiin. Sitä voidaan kuitenkin tanssia myös hitaaseen musiikkiin, jolloin jää luonnollisesti enemmän aikaa tarkalle jalkatyölle ja erilaisille muunnelmille.


Balboa syntyi, kun tanssipaikat alkoivat olla ylikansoitettuja, ja parista irtautumiseen ei enää ollut kunnolla tilaa. Balboa on hyvin sisäänpäin kääntynyt tanssi, suuri osa liikkeestä tapahtuu polvien alapuolella. Se on hyvin nautittavaa tanssijalle, mutta ei välttämättä näytä kovin erikoiselta ulkopuoliselle katsojalle. Se tarjoaa myös vanhemmille tanssijoille mukavan tavan tanssia kaikenlaiseen musiikkiin.

♫  ♪  ♬  ♪


Balboasta on kaksi hyvin erilaista muotoa:
Balboa, jota kutsutaan myös Pure Bal-nimellä. Tanssijat pysyvät tiiviissä vartalokontaktissa kaiken aikaa, tanssien erilaisia askelkuvioita, tehden käännökset ja liikkuen parina.

Bal-Swing, joka tunnettiin alun perin vain Swinginä tai toisinaan Randy Swinginä. Tämä tanssi on hyvin erilainen Pure Balboaan verrattuna. Vartalokontaktia ei pidetä jatkuvasti, ja kuviot ovat lähempänä muita swing-tansseja. Tämä tanssityyli sai alkunsa Charlestonista ja aikaisin tunnettu tapaus jossa tätä tanssityyliä käytettiin oli kilpailussa Venice Beachilla vuonna 1932. Nimi Bal-Swing syntyi 1970-luvulla yrityksenä erottaa tanssi yleisemmästä termistä swing-tanssit.

  ♪  ♬ 


Balboan perusaskel koostuu periaatteessa kahdesta two-step -askelesta peräkkäin, jotka otetaan shufflaamalla jalkoja. Kenkien tulee tästä syystä olla riittävän liukkaat jotta tanssiminen yleensä onnistuu – viejä voi käyttää esimerkiksi nahkapohjaisia tanssikenkiä seuraajan usein käyttäessä korkokenkiä.
Wikipedia
Reed more: wikipedia

  ♪  ♬ 

Arkiseen eli jokapäiväiseen tyyliin :)

♫  ♪  ♬  ♪
Balboa dance demo
ILHC 2008 :: 1st Place Balboa
Alex & Julia dance Balboa 2006 Russia
Balboa csoport - Sztepp fesztivál 2011

Hieman opettelemista - How you do this.
balboa basic, scoots, lollies
Intermediate balboa - Steve and Heidi
Swing So Simple - Improvers’ Balboa Workshop (27 March 2010)
Swing So Simple - Beginners’ Balboa Workshop (30 Jan 2010)


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jamais, je n'aurais imaginé qu'il pouvait exister autant de danses!...
Bonne soirée, Orvoki!

JUAN FUENTES kirjoitti...

Amiga mia. La música te acompañara siempre,ella és una parte muy importante de tu vida,las melodias de tus sentimientos llegan a todos tus contactos.
Desde la cálida Andalucia te envio un fuerte abrazo.
pienso que los colores y la música siempre iran cogidos de la mano.

Antonio Machado kirjoitti...

É muito bom o seu blog!
A dança e a música, aqui encontram um excelente espaço!
Um bom domingo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...