perjantai 29. kesäkuuta 2012

80. zumbaKolumbialainen fitness-ohjaaja “Beto” Perez kehitti ZUMBAN, kuin vahingossa 1990-luvun puolivälissä. Eräänä päivänä, kun hän oli matkalla ohjaamaan aerobic-tuntia, hän huomasi unohtaneensa kaiken aerobic-musiikin kotiin. Hänelle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin rakentaa tunti alusta alkaen uudestaan sen musiikin pohjalta, jota hän kuunteli autossaan. Se oli perinteistä salsaa ja merenqueta. Tämä oli haaste improvisoida ja rakentaa aerobic-tunti käyttämällä muuta kuin perinteistä aerobic-musiikkia. Beto selviytyi haasteesta voittajana ja ZUMBA oli syntynyt! Siitä tuli nopeasti koko kuntokeskuksen suosituin tunti.

Vuonna 1999 Beto toi ZUMBAN USA:han ja sopi yhteistyöstä Alberto Perlmanin ja Alberto Aghion kanssa. Tänä päivänä ZUMBAA tanssii miljoonia ihmisiä kymmenissä maissa eikä ZUMBAN leviämiselle ole näkyvissä loppua.


Zumba on hervottoman hauska liikuntamuoto, jossa yhdistyvät kuntoilu ja tanssi. Zumba virkistää kehoa ja mieltä latinalaisen ja kansainvälisen musiikin tahdissa. Zumba on saanut vaikutteita monista kulttuureista. Zumban tanssiaskeleet perustuvat erilaisiin tanssimuotoihin, joita ovat muun muassa merengue, cumbia, reggaeton, salsa, hip hop, rumba, mambo, calypso, salsaton, son ja flamenco.ZUMBAN kantavana ajatuksena on liikunnan ilo ja liikkeiden helppous. Se on sekä kehoa että mieltä hoitavaa liikuntaa. Treenatessa, vuoroin latinalaisen ja kansainvälisen tanssimusiikin tahdissa, arjen huolet unohtuvat. Tunti koostuu intervallityyppisestä ohjelmasta, jossa osa liikkeistä tehdään nopealla, osa hitaammalla tempolla, jolla saadaan maksimoitua kehon kaloreiden kulutus ja rasvanpoltto. Liikkeet kohdistuvat yksittäisten kehonosien sijasta koko vartaloon.


Perusideana on, että tanssiliikkeet ovat helppoja, joten jokainen pääsee heti kunnolla irrottelemaan ja nauttimaan tanssimisesta. Zumba-tunnilla ei tehdä koreografiaa saati opetella tanssitekniikkaa, vaan tärkeintä on hyvä mieli sekä monipuolinen ja hauska liikunta.
Wikipedia, etno fitness, m&m kuntotalo, FitSoul
Salsaton
Ven a bailar-Reggaeton
zumba®twinzZumbatwinz in Portugal with SpringTimeTravel
zumba in miguel aleman evento
Zumba Fitness - Que Te Pica
Zumba Etelä-Pohjanmaa Seinäjoki Kuntosali Sun Gym
Zumba Fitness Que Buena Tu Ta Dance Choreography
Zumba Fitness Not My Love Dance Routine
What is ZumbaComo Si Na steps.MP4

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Danse ou gym? Allez, viens, Orvokki, on va danser le tango!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...